Zomerse start voor Festival Classique

Geschreven op 19-06-2017

Het Residentie Orkest en De Dutch Junior Dance Division in Movement afbeelding rechtenvrij fotograaf Koen Veldman II

Véél zon en véél publiek tijdens eerste weekend. “Beter dan zo’n start kun je niet wensen.” Directeur Annemarie Goedvolk blikt terug op het eerste weekend van Festival Classique. “Uitverkochte voorstellingen van hoog artistiek niveau en dankzij het prachtige zomerweer ook veel publiek voor de vrij toegankelijke programmering op ons nieuwe, grote buitenpodium voor het Kurhaus. Meer dan voorheen zie je dat het publiek er echt een festivaldag van maakt en meerdere voorstellingen bezoekt. De Reuzenradconcerten kunnen we mede dankzij de media-aandacht een regelrechte hit noemen, die komen volgend jaar zeker terug. Vanaf aanstaande donderdag staan er meer prachtige voorstellingen op het programma.”

De Nederlandse Reisopera speelt vrijdag en zaterdag in het Kurhaus een reprise van de succesvolle kofferopera La Bohème. In de Lourdeskerk gaat SIMEON in première, een moderne Indiase dansvoorstelling gebaseerd op de beroemde werken Canto Ostinato en Lemniscaat van Simeon ten Holt, uitgevoerd door dansers van Kalpanarts en het Matangi Quartet. De voorstelling Schubert in Scheveningen, een coproductie van OPERA2DAY en Festival Classique, belicht het werk van Schubert via een theatrale route in de Scheveningse haven. De charismatische zangeres Karsu speelt zaterdagavond met vier strijkers in Holland Casino Scheveningen.

Kindergala
Op de laatste zondag, 25 juni, is er traditiegetrouw het Haags Kindergala. Slagwerkgroep Percossa speelt de OORKAAN-voorstelling Tijgers op de Trap: een grappig verhaal over indianen, motormuizen én tijgers. De kinderen kunnen naar binnen over een heuse rode loper en zich voor de VIP-wand laten fotograferen samen met SEA LIFE-mascotte Sharky. Deze zondag ontvangt Festival Classique ook weer baby´s en peuters in de voorstellingen Matilde´s Babyconcerten en Tik Tak Slaap.

Den Haag
“Hoewel ons publiek vanuit heel het land naar Scheveningen komt en we tot de grote festivals van Nederland behorent, zijn we toch ook echt een Haags festival”, zegt Annemarie Goedvolk. “Daarom is het podium op het plein voor het Kurhaus aanstaande zaterdag voor muzikaal talent uit Scheveningen zelf. Een dag later speelt Het Juniorenorkest van Het Hofstad JeugdOrkest samen met dansers en acteurs de voorstelling Droomstad.”

Podium aan Zee
De NTR deed zaterdagavond vanuit het Kurhaus live verslag in het tv-programma Podium aan Zee.
Kijk de uitzending hier terug!

Festival Classique | do 15 t/m zo 25 juni 2017
Tickets & Info www.festivalclassique.nl.

< Terug naar het overzicht