Vertrek Neil Wallace als hoofd programmering

Geschreven op 06-09-2018

0028948156924 0300px 001

Neil Wallace, sinds 2006 verbonden aan Concertgebouw de Doelen, heeft besloten zijn werkzaamheden als hoofd Programmering voor de organisatie eind dit jaar te beëindigen. Dit vanwege zijn wens om meer tijd en aandacht te besteden aan een reeks internationale podiumkunstprojecten in Rotterdam en daarbuiten die hij als onafhankelijk producent in gang heeft gezet.

Samen met zijn team in de Doelen en algemeen directeur Janneke Staarink zal Neil de artistieke planning voor seizoen 2019-2020 afronden. Neil zal werkzaam blijven als artistiek directeur van de Internationale Koorbiënnale in Haarlem en Amsterdam, wiens jubileum editie volgende zomer gevierd wordt.

De afgelopen 12 jaar is Neil van onschatbare waarde geweest voor de Doelen. Neils grote ervaring, bevlogenheid en imposante netwerk hebben de Doelen op de internationale kaart geplaatst. Hoogtepunten waren tal van projecten op het gebied van talentontwikkeling, zoals de uitvoeringen van Schönbergs Gurre-Lieder o.l.v. Reinbert de Leeuw, de groei van Doelen huisensembles zoals het DoelenEnsemble, het Laurens Collegium en Rotterdam Symphony Chorus en het tot stand komen van het Red Sofa merk, dat de laatste decennia meer dan 80 nieuwe composities heeft voortgebracht. Ook initieerde de Doelen een reeks internationale 'signature' tournees en projecten.

De Doelen-directie respecteert het besluit van Neil Wallace; zij zal onderzoeken hoe zijn inzet, energie en internationale ervaring voor specifieke projecten voor de Doelen te behouden zijn.

< Terug naar het overzicht