Stan Paardekooper wordt nieuwe voorzitter Concertzender

Geschreven op 12-12-2019

Stan Paardekooper

Stan Paardekooper wordt de nieuwe voorzitter van de Concertzender. Hij volgt de in augustus overleden Hans Onno van den Berg op. Hij gaat zich samen met zijn bestuurscollega’s en de directeur inzetten voor een duurzame en structurele financiering van de organisatie. Daarnaast gaat hij zich bezighouden met strategische vragen, toekomstbestendigheid, heroriëntatie van het programma-aanbod en de positie in het bestel, landelijk en regionaal-stedelijk.

Desgevraagd vertelt hij daarover: “Ik zou wensen dat de speciaalzaak Concertzender groeit en bloeit, overeind blijft in het geweld van luister -en kijkcijfers (= advertentie-inkomsten) bij de publieke en commerciële omroep. Een inhoudelijk gedreven label dat gevonden wordt door de luisteraar die moeite doet om meer te horen en te leren. Dat kunnen vinden van de zender en de zender zijn publiek, interactief zijn met de zender, is nu de zwakte, denk ik. Door in de niche te opereren, kleeft aan deze vrijwilligersorganisatie van nature gauw aan dat het een hobby is, liefdewerk oud papier is. Dat veroorzaakt m.i. net iets te veel charitas rondom deze professionele zender.

Stan is lang actief geweest als directeur in de (orkestrale) podiumkunsten, laatstelijk in 2015 als directeur van de Stichting Omroepmuziek (Radio Filharmonisch Orkest/Groot Omroepkoor/Muziekcentrum van de Omroep/NTR Zaterdagmatinee/AVROTROS Vrijdagconcert). Sindsdien is hij actief in diverse toezichthoudende functies onder meer bij: Eduard van Beinumstichting, PhiOn-Orkest van Gelderland en Overijssel, Delft Chamber Music Festival en de Stichting Appeltaartconcerten te Utrecht.

De selectieprocedure werd begeleid door Marina Wijn Consultants, een searchbureau gespecialiseerd in het werven van directies en Raden van Toezicht voor de culturele sector.

Bron: Concertzender.nl.

< Terug naar het overzicht