Shin Sihan wint Elisabeth Everts Prijs 2018

Geschreven op 04-10-2018

Shin Sihan press c Kimberley Zondag

Op zondag 14 oktober wordt de Elisabeth Everts Prijs 2018 uitgereikt aan violist Shin Sihan in het AVROTROS-radioprogramma Spiegelzaal, live uitgezonden om 10 uur vanuit het Concertgebouw op NPO radio 4. De Stichting Elisabeth Everts Fonds reikt de prijs van € 7.000 tweejaarlijks uit aan een Nederlands muziektalent van uitzonderlijk niveau aan het begin van de loopbaan. De aanmoedigingsprijs bestaat inmiddels bijna zeventig jaar en werd onder anderen uitgereikt aan Ronald Brautigam, Pieter Wispelwey, Ralph van Raat, Remy van Kesteren, Ella van Poucke en, in 2016, Raoul Steffani. In de week voor de uitreiking speelt Shin Sihan in het kader van deze prijs concerten met zijn Amsterdam Piano Trio in Muziekgebouw Eindhoven en TivoliVredenburg in Utrecht.

Shin Sihan (1994) speelt al sinds zesjarige leeftijd viool en rondde zijn Bacheloropleiding met een tien af aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Momenteel studeert hij bij Kolja Blacher aan de Hochschule für Musik ‘Hanns Eisler’ in Berlijn. Sihan won al eerder prestigieuze prijzen, waaronder tweemaal de lordens Viooldagen op elf- en dertienjarige leeftijd, de tweede prijs en NTR Publieksprijs van het Nationaal Vioolconcours Oskar Back in 2013 en vorig jaar de Dutch Classical Talent Award als duo met pianiste Anne Brackman. Met het toekennen van de Elisabeth Everts Prijs geeft de jury lovende erkenning voor de sterke ontwikkeling die hij in zijn nog jonge carrière heeft gemaakt:

Shin is een veelzijdig violist die reeds op jonge leeftijd een fenomenaal niveau heeft weten te bereiken. Hij blijft ons verbazen met zijn muzikale overtuigingskracht, zijn energieke en gepassioneerde spel en de voortdurende groei die hij laat zien als musicus.

Naast zijn duo Sihan-Brackman is Shin primarius van het jonge veelbelovende Animato Kwartet, sinds 2017 onderdeel van de European Chamber Music Academy. Ook vormt hij Het Amsterdam Piano Trio met pianiste Yang Yang Cai die onlangs de Classic Young Masters Award in ontvangst mocht nemen en Alexander Warenberg, winnaar van het Nationaal Cello Concours 2016. Op donderdag 11 oktober speelt het trio werken van Sjostakovitsj en Beethoven in Muziekgebouw Eindhoven en op vrijdag 12 oktober in TivoliVredenburg.

Het Amsterdam Piano Trio - Winnaar Elisabeth Evertsprijs 2018 (lunchpauzeconcert)

donderdag 11 oktober, 12.30 uur
Muziekgebouw Eindhoven

vrijdag 12 oktober, 12.30 uur
TivoliVredenburg, Utrecht

< Terug naar het overzicht