Schumanns briljante Pianoconcert met Arthur Jussen en Nicholas Collon

Geschreven op 14-11-2019

Unknown2

Op 6, 7 en 8 december speelt Arthur Jussen met het Residentie Orkest Den Haag olv Nicholas Collon Robert Schumanns briljantePianoconcert. Op het programma in het Haagse Zuiderstrandtheater en het Amsterdamse Concertgebouw staat verder Richard Strauss’ romantische suite Der Rosenkavalier.

 

Een paar jaar nadat Robert Schumann aan zijn verloofde schreef ‘geen concert voor virtuozen’ te kunnen schrijven, deed de Duitse componist dat toch. Al kostte het hem wel jaren om zijn meesterwerk naar tevredenheid af te ronden. In zijn briljante Pianoconcert, een liefdesverklaring aan de muziek, staat echter niet het meesterschap van de pianist centraal, maar de intense, intieme en gelijkwaardige communicatie tussen orkest en solist. Dat is aan Arthur Jussen – met volgens Trouw een ‘toon als room’ – en chef-dirigent Nicholas Collon wel toevertrouwd. Beiden zijn bewonderaars van Schumanns werk en met het spelen van het beroemde Pianoconcert samen met het Residentie Orkest olv Collon gaat voor Jussen een grote wens eindelijk in vervulling.

 

Data, tijden & programma

vrijdag 6 december, 20.00 uur, Zuiderstrandtheater, Den Haag

Wagner: Vorspiel Akt 1 & 3 uit Lohengrin; Schumann: Pianoconcert; Szymanowski: suite Król Roger; R. Strauss: suite Der Rosenkavalier

zaterdag 7 december, 20.30 uur, Zuiderstrandtheater, Den Haag

Masterclassics met Schumanns Pianoconcert en R. Strauss’ suite Der Rosenkavalier

zondag 8 december, 11.00 uur, Het Concertgebouw, Amsterdam

Schumanns Pianoconcert en R. Strauss’ suite Der Rosenkavalier

< Terug naar het overzicht