Schiermonnikoog viert jubilerend Festival Jong Talent 13 t/m 17 maart online

Geschreven op 04-03-2021

schiermonnikoog

Vanwege de coronamaatregelen vindt de feestelijke tiende editie van Festival Jong Talent Schiermonnikoog geheel online plaats. Van 13 t/m 17 maart kun je via Schier Online genieten van vijftien livestreamconcerten door de nieuwe generatie klassieke toptalenten, masterclasses, muziekvideo’s, festivalreportages, lezingen, portretten van jonge musici en terugblikken van oud-deelnemers.

De afgelopen negen jaar reisden meer dan zevenhonderd toptalenten van over de hele wereld naar Schiermonnikoog voor een optreden op Festival Jong Talent. De publieke belangstelling was in al die jaren onverminderd groot. De editie van 2021 wordt een heel bijzondere. Vanwege het tienjarig jubileum, maar ook omdat het festival zijn verjaardag in ‘coronatijd’ geheel online viert. Het programma is flink uitgebreid met extra concerten en programmaonderdelen. Zo hoeft de thuisblijver niets te missen. Het festival durft zelfs te stellen dat het publiek via Schier Online nóg dichter bij de jonge musici komt.
Het programma bestaat onder meer uit vijftien livestreamconcerten. De line-up wordt gevormd door de meest toonaangevende jonge musici van dit moment. Onder meer Duo Zeffiretti (winnaar Grachtenfestival Conservatorium Concours 2020), jongNBE (het broertje van het Nederlands Blazers Ensemble) de Nederlandse sopraan en rising star Laetitia Gerards, cellist Benjamin Kruithof (kersverse winnaar van het Nationaal Cello Concours 2020), het Chianti Ensemble en MAAT Saxophone Quartet (finalist Dutch Classical Talent 2021/2022) met kamermuziek op het hoogste niveau, pianist en organist Laurens de Man, die Bachs Goldbergvariaties speelt. De Friesche cellist Wytske Holtrop verzorgt met onder meer Piazzolla’s Grand Tango het openingsrecital en Tom Schipper en Thomas Prchal gebruiken Schiermonnikoog als inspiratie voor twee nieuwe composities.

Daarnaast geeft cellist Jeroen Reuling twee online masterclasses, kun je genieten van unieke muziekvideo’s tegen het betoverende Schierse decor, neemt Herman de Friesche festivalreporter ons mee over het eiland, zijn er lezingen over talentontwikkeling en de oorsprong van het conservatorium, vertellen jonge musici over hun ervaringen in coronatijd en blikken oud-deelnemers met digitale flessenpost terug op de afgelopen negen edities.

Festival Jong Talent is het jonge broertje van het Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog, dat jaarlijks begin oktober plaatsheeft.

Programma: www.schiermonnikoogfestival.nl

< Terug naar het overzicht