Rotterdams Philharmonisch Orkest biedt iedere zaterdag een online concert

Geschreven op 05-02-2021

rotterdams philharmonisch orkest biedt iedere zaterdag een online concert

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest biedt vanaf deze week iedere zaterdag een online concert aan. Met de campagne ‘DICHT ERBIJ’ brengt het orkest de online concerten onder de aandacht. Op zaterdag 6 februari om 20:15 is het eerste concert in de serie te zien, waar het orkest een Frans programma speelt o.l.v. Stephane Denève. Dit concert is het eerste in een reeks van tien, te bekijken via rpho.nl/dichterbij.

Over DICHT ERBIJ
Het Rotterdams Philharmonisch Orkest is altijd op zoek naar nieuwe manieren om zijn publiek te verbinden met de mooiste symfonische muziek. Ook in tijden waarin dat lastiger lijkt. Natuurlijk gaat er niets boven een live-optreden in de concertzaal, maar nieuwe ‘podia’ creëren ook nieuwe mogelijkheden om symfonieën en artiesten te ervaren. Niet veraf vanuit de zaal, maar dichterbij dan ooit. De slogans ‘Hoor meer, zie meer, ervaar meer’ en ‘Dichterbij dan ooit!’ benadrukken het feit dat publiek een andere kant van het orkest kan ontdekken. De concerten onder de noemer DICHT ERBIJ laten meer detail, unieke perspectieven, interactie en emotie van de musici zien.

Serie online concerten
Gedurende de komende maanden publiceert het orkest iedere zaterdagavond om 20:15 een nieuw concert. Deze serie bestaat uit tien hoogstaande uitvoeringen met grote namen. Bekijk het programma via rpho.nl/dichterbij. Tickets zijn verkrijgbaar voor losse concerten of voor de hele serie.

Programma
6 februari - Ravel & Denève
13 februari - Barenboim speelt Chopin
20 februari - Dvořáks Zevende
27 februari - Matthias Goerne: Im grossen Schweigen
6 maart - Lahav Shani: Symfonische dansen
13 maart- Sjostakovitsj' Kamersymfonie
20 maart - Valery Gergiev: ouvertures & dansen
17 april - Lahav Shani: Sjostakovitsj 9
24 april - Valery Gergiev: Schotse symfonie
1 mei - Shani dirigeert de Eerste van Brahms

 

< Terug naar het overzicht