KAARTVERKOOP ORANJEWOUD FESTIVAL 2019 GESTART

Geschreven op 01-03-2019

Knipsel

Vijf dagen magische muziek op wonderbaarlijke plaatsen

Van 29 mei tot en met 2 juni is het historische Parklandschap Oranjewoud met zijn ruisende bomen en kwinkelerende vogels het kloppende klassieke hart van het Noorden. Ruim 150 musici uit Nederland en ver daarbuiten, van klinkende namen tot vers talent, spelen magische muziek op wonderbaarlijke plaatsen. De gevarieerde programmering voorziet in verdieping voor doorgewinterde klassieke-muziekliefhebbers, prikkelt culturele avonturiers en biedt een ontspannen kennismaking met klassieke muziek voor het hele gezin.

Het Duitse Stegreif Orchester beleeft op Oranjewoud Festival een spectaculaire internationale première met #freebrahms in het ijshockeystadion van Thialf. Met violiste Rosanne Philippens neemt dit unieke Berlijnse collectief het publiek mee tijdens het Zonsopgangconcert van de kalme Finse meren naar het temperamentvolle Cuba. Tijdens de Nacht van het Park spelen zij op verborgen en verrassende locaties in de sprookjesachtig verlichte Overtuin. In De Proeftuin kan iedereen genieten van hun brede muzikale palet tijdens meerdere korte sessies.

Voor avonturiers zijn er verder optredens van The Erlkings die als singer-songwriters een nieuw licht werpen op Schuberts Die schöne Müllerin. De jonge Noorse pianist Mathias Halvorsen speelt in The well prepared piano muziek van Bach op aangepaste versies van de piano en brengt samen met violist Mathieu van Bellen een splinternieuwe uitvoering van Puccini’s La Bohème.  Meedoen mag ook: zing mee in een tot kamermuziek verdichte versie van de Johannes Passion of hanteer de triangel in de interactieve en vrolijke concertvoorstelling How to play the triangle.

Voor klassieke muziekliefhebbers zijn er optredens van befaamde ensembles als het Busch Trio of het Dudok Quartet en pianisten als Daria van den Bercken met een Scarlatti-programma en Ralph van Raat met meesterwerken van Gershwin en Strawinsky. Wishful Singing zingt alles van Callas tot Bloody Mary. Tenor Andrew Dickinson en pianist Matthew Fletcher brengen de originele versie van Die schöne Müllerin.

 

De Proeftuin en De Kinderproeftuin

De Proeftuin vormt het festivalhart waar iedereen op een ongedwongen manier kan kennismaken met uiteenlopende muziekstijlen. Er zijn korte optredens van vele festivalmusici en diverse bands.

Nieuw is dit jaar De Kinderproeftuin: verborgen achter een krullerige haag ontdekken de jonge bezoekers vier dagen lang een wonderlijke wereld met kunst, spel en vooral veel muziek. In de Hut op Kippenpoten zijn prachtige familievoorstellingen te zien, in sci-fi-koepels kunnen ze zelf een mini-opera maken en trucjes leren op diverse instrumenten. Er zijn gigagrote kunstwerken om in te spelen en tussendoor kunnen ze  pimpelpaarse pannenkoeken eten. In De Kinderproeftuin is niets te gek.  

Kijk voor het complete programma en kaarten op www.oranjewoudfestival.nl

 

< Terug naar het overzicht