Nieuwe theaterproductie Safaripark Zuidas

Geschreven op 23-07-2018

Foto Isabeau Bosscher Samesame. Rechtenvrij Naamsvermelding verplicht

met o.a. Janke Dekker en Max van den Burg

 


AMSTERDAMSE ZUIDAS WORDT THEATERLOCATIE
Op vrijdag 2 november a.s. gaat in de Circl bij het hoofdkantoor van de ABN AMRO de nieuwe theaterproductie Safaripark Zuidas in première met onder andere: Janke Dekker en Max van den Burg. Safaripark Zuidas is vervolgens 14 keer te zien op diverse locaties op de Zuidas in Amsterdam, o.a. in het gebouw Infinity, het voormalige ING hoofdkantoor (bekend als het ‘schoengebouw’).
Safaripark Zuidas is een stand-up musical over de werkende mens in al zijn facetten. De productie schetst een humoristisch beeld van het hectische leven in een wijk in de hoofdstad dat ook wel de Nederlandse Wallstreet wordt genoemd. Centrale vraag van de theaterproductie is; waar worden we nu echt gelukkig van?, van een vette bankrekening of van een middag luieren in de zon?

Safaripark Zuidas
Initiatiefnemer en hoofdrolspeelster van deze productie is Janke Dekker (o.a. Contrapunt, Oorlogswinter de musical, Carmen, Evita). ‘’Safaripark Zuidas gaat vooral over de werkende mensen in de oververhitte 24/7 economie, inclusief alle verschijnselen die daarbij horen, een voorstelling die eigenlijk over ‘ons’ gaat’’, aldus Dekker. “In principe wijkt de Zuidas niet af van de doorsnee Nederlandse zakendistricten, maar op de Zuidas is het leven net iets extremer, een ideale basis voor onze voorstelling’’.

Naast Janke Dekker spelen in Safaripark Zuidas acteur en cabaretier Max van den Burg (o.a. Kladderadatsch, Op een bedje van Rucola, New Kids Nitro), zanger en pianist Maurits Fondse (o.a. The Story of Billy Joel, Groove Troopers, Freek de Jonge) en zes jonge talenten van de theateropleiding van het ROC Amsterdam (eveneens gevestigd op de Zuidas).
Schrijvers van Safaripark Zuidas zijn schrijfster en columniste Roos Schlikker (Het Parool, LINDA, Huisje boompje beest) en theatermaker Erris van Ginkel.
Dit duo was eerder verantwoordelijk voor de theaterproducties: Soof de musical, Dansen met de Vijand en Hart tegen Hart. Van Ginkel is ook de regisseur van Safaripark Zuidas. Van Ginkel regisseerde eerder voor Janke Dekker Producties het veelgeprezen Dansen met de Vijand.

Data en reserveren Donderdag 1 november tot met zaterdag 1 december 2018,
Locaties: Circl, Infinity, ROC Theater, De Nieuwe Poort en WTC (zie bijlage voor exacte data, tijden en locaties).
Entree: € 25 (exclusief reserveringskomsten) Reserveren: www.theateropdezuidas.nl of via www.jankedekkerproducties.nl

< Terug naar het overzicht