Nieuw ensemble rond Oliver Boekhoorn op Klaterklanken

Geschreven op 02-07-2018

klater

Tijdens het klassieke muziekfestival Klaterklanken op 22 juli a.s. presenteert hoboïst Oliver Boekhoorn van het rietkwintet Calefax een nieuw ensemble. Samen met zijn broer Sebastiaan Boekhoorn (o.a. fluit en toetsen) en de Ierse zangeressen Méabh Begley en Niamh Varian-Barry, brengt het nieuwe ensemble een mix van folk en (niet-) westerse klassieke muziek.

Naast dit nieuwe ensemble, dat nog geen naam heeft, presenteert Klaterklanken tijdens 12 concertwandelingen op het landgoed Elswout optredens van violiste Rosanne Philippens, marimbaspeelster Tatiana Koleva, het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet en altvioliste Dana Zemtsov. Acteur Ton Meijer speelt samen met vier musici tijdens Klaterklanken de jeugdproductie Be Bach.

Klaterklanken wordt afgesloten met de 2e Elswout Symfonie, een muziekproject van Tatiana Koleva die samen met de bezoekers van het festival ter plekke een nieuwe compositie maakt.

Oliver Boekhoorn is één van de belangrijkste hoboïsten ter wereld. Samen met zijn medemusici van Calefax staat hij te boek als de uitvinder van het rietkwintet, een nieuw genre binnen de klassieke muziek dat dankzij Calefax overal ter wereld navolgers heeft gekregen.

Miniconcerten op het mooiste landgoed van Nederland

In 2017 was de eerste editie van Klaterklanken. Het succes van het festival kwam onder meer door de combinatie van de ongedwongen miniconcerten op verrassende locaties midden in de natuur. Net zoals in 2017 geven de musici ook dit jaar hun muzikale visie op de romantische klaterende beekjes, de onverwachte follies, de fluitende vogels en de geheimzinnige bosschages op dit sprookjesachtige landgoed, dat het predicaat heeft als het mooiste landgoed van Nederland.

Klaterklanken is er voor de doorgewinterde klassieke muziekliefhebber maar ook voor de prille klassieke fans, zoals gezinnen met jonge kinderen.

Kaartverkoop

Kaartverkoop is via www.theater-haarlem.nl of de kassa van de Philharmonie Haarlem, Lange Begijnestraat 11. Be Bach en de 2e Elswout Symfonie zijn gratis toegankelijk. Informatie op www.klaterklanken.nl Producent en samensteller van het festival is Stichting Haarlem Festivals

< Terug naar het overzicht