Nederlands geproduceerde documentaire over Spaanse componist Pablo Sarasate wint internationaal prijzen

Geschreven op 14-01-2021

sarasate

Damwoude – De Documentaire ‘Sarasate The Spanish Spirit’, geproduceerd door Nederlandse pianist Robert Poortinga en de Armeense violist Meri Khojayan, is in de afgelopen maand internationaal vijf keer genomineerd en in de prijzen gevallen voor beste biografische documentaire. De film die het leven en de muziek van de Spaanse componist belicht en is volgens de juryleden van het Flicks Film Festival in Londen een film met zeer veel potentie.

Het produceren van de 53 minuten durende film kostte ongeveer twee jaar, in deze periode zijn wij meerdere malen voor onderzoek en concerten naar Spanje gereisd waar mensen zeer behulpzaam waren. We hebben geprobeerd om zijn leven goed weer te geven waarbij de relatie tot de Spaanse stad Pamplona een belangrijk onderdeel in de film heeft. Daarnaast was Sarasate één van de eerste musici die opnames gemaakt heeft. Deze opnames hebben we volledig gerestaureerd zodat er een betere indruk kunnen krijgen van zijn virtuoze vioolspel .

De reden voor de film is dat er geen Engelstalige documentaire over deze componist bestond en wij vonden dit zo'n gemis dat wij daar verandering in wilden brengen. Wij hadden natuurlijk nooit kunnen denken dat de documentaire, een maand na afronding, direct 6 keer genomineerd zou worden tijdens verschillende festivals in Engeland, Italië en Rusland. Tot op heden heeft elk festival onze film omarmd en daar zijn wij erg blij mee.

Voor de trailer, opnames en meer informatie over de film kunt kijken op https://www.robertandmeri.com/sarasate

 

< Terug naar het overzicht