Magische familievoorstelling De Toverfluit: Mozart to the Moon and Back

Geschreven op 04-10-2019

Unknown2

Van 19 oktober 2019 t/m 26 januari 2020 toert De Toverfluit door het land. Magisch muziektheater met rap en dans voor jong en oud. Bij de Toneelmakerij en Silbersee speelt Mozarts beroemde opera zich af in de ruimte, waar een meisje in een avontuurlijke droom een astronaut uit de toekomst ontmoet. De première is zondag 20 oktober in Internationaal Theater Amsterdam.

De Toverfluit is een spannende opera van Mozart. De bekendste ter wereld, een meesterwerk. Iedereen kent de beroemde aria van de Koningin van de Nacht. De eigentijdse versie van de Toneelmakerij en Silbersee, waarin klassieke muziek, rap, dans en theater samenvloeien, speelt zich af in de ruimte.

Een astronautenprins redt de prinses uit handen van een boosaardige tovenaar. Dit doet hij in opdracht van haar moeder, de Koningin van de Nacht. Een nogal heftig type. Gelukkig heeft de prins een maffe handlanger: de sterrenvanger Papageno. Ze slagen in hun missie en de prins valt als een blok voor de stoere prinses. En zij voor hem. Dus: ze leven nog lang en gelukkig, want zo gaat dat in sprookjes. Toch? 

De makers halen De Toverfluit naar de 21ste eeuw. Pamina, een gewoon meisje uit het heden, en Tamino, een gewone jongen uit de toekomst, vinden elkaar ondanks de lichtjaren tussen hen. Ze rebelleren tegen de volwassen Zon en Nacht, die hun eigen belangen vooropstellen.

Performers: Nadia Amin, Viola Cheung, Arnout Lems, Genevieve Murphy, Carl Refos, Michaela Riener, Meneka Senn, Guus van der Steen, Georgi Sztojanov. Regie: Paul Knieriem, muzikale leiding: Romain Bischoff, compositie: W.A. Mozart & Genevieve Murphy, libretto: Daniël van Klaveren, dramaturgie: Paulien Geerlings, publiciteitsfoto © Jan Hoek, met dank aan Abdelhadi Baaddi, producenten: de Toneelmakerij en Silbersee.

 De Toverfluit (trailer) is van 19 oktober 2019 t/m 26 januari 2020 te zien in Amersfoort, Amstelveen, Amsterdam, Arnhem, Den Bosch, Den Haag, Groningen, Haarlem, Hasselt (B), Kerkrade, Leeuwarden, Maastricht, Rotterdam, Tilburg en Utrecht. De decembervoorstellingen in Internationaal Theater Amsterdam zijn extra feestelijk met randactiviteiten zoals een theatrale speurtocht voor de hele familie.

De Toneelmakerij (websiteFacebookTwitterInstagramYouTube) maakt gedurfd familietheater, dicht op de huid van de tijd, met liefde voor taal, experiment en maatschappelijke betrokkenheid. Hun voorstellingen zijn vele malen bekroond, onder meer met de Zapp Theaterprijs en de Gouden Krekel.

Silbersee (websiteFacebookTwitterInstagramYouTube) produceert eigenzinnig muziektheater en experimentele opera met makers uit de klassieke muziek tot aan urban culture.

 

Voor meer persinformatie: Margarétha Moerkerke en Trix van Alphen

tel: 020 612 7000, e: margaretha@publicy.nltrix@publicy.nl

www.ThePublicityCompany.comFacebookTwitter

 

 

 

< Terug naar het overzicht