Klaterklanken 2021 gaat door!

Geschreven op 17-05-2021

klaterklanken

De 4e editie van Klaterklanken, het openluchtfestival voor klassieke en nieuwe muziek, vindt plaats op zaterdag 10 en zondag 11 juli aanstaande op Buitenplaats Elswout in Overveen. Dit jaar zijn er twee nieuwe locaties toegevoegd: Landgoed de Haere bij Deventer (zondag 18 juli) en Kasteel Rosendael in Rozendaal (zondag 25 juli). Het festival bestaat onder andere uit concertwandelingen met optredens van Calefax, Lidy Blijdorp, James Oesi, The Zoo en Thomas Dulfer. De voorverkoop start op 14 mei aanstaande.

De eerste drie edities van Klaterklanken waren in 2017, 2018 en 2019 op de Buitenplaats Elswout. Vorig jaar is het festival afgelast vanwege de coronapandemie. De opzet van Klaterklanken, met concertwandelingen in de natuur, maakt een coronaproof editie in juli 2021 mogelijk. Het aantal concerten is aangepast en het aantal bezoekers wordt beperkt.

Concertwandelingen
Kern van Klaterklanken zijn de concertwandelingen waarbij Calefax, Lidy Blijdorp, James Oesi, The Zoo (met o.a. Merel Vercammen) en Thomas Dulfer miniconcerten geven op 5 verborgen plekken op de landgoederen. Het publiek weet van tevoren niet waar de concerten zijn en wat er gespeeld gaat worden. Een gids leidt het publiek van 30 personen langs de 5 locaties. In totaal zijn er 9 concertwandelingen en 3 speciale familiewandelingen. De dag wordt afgesloten met een interactief slotconcert van het Haagse ensemble But What About.

Familieprogramma’s
Net zoals voorgaande jaren zijn er naast de concertwandelingen ook familieconcerten, op Elswout verzorgd door Holland Opera met de muzikale vertelling De Vos, de Raaf en het Meisje. Op Elswout speelt ook het Wonderland Collectief met BB, een dansvoorstelling met livemuziek voor baby’s van 6 tot 18 maanden. Op Landgoed de Haere en Kasteel Rosendael is de familieproductie Be Mozart te zien van het ensemble van acteur Ton Meijer.

ConcertDinerWandeling
Nieuw programmaonderdeel tijdens Klaterklanken is de Diner Wandeling op zaterdagavond 10 juli (alleen op Elswout). De koks van de Wereldkeuken Haarlem presenteren bij de miniconcerten van James Oesi, The Zoo, Thomas Dulfer en Anna Seriese & Cas Jiskoot, verschillende gerechten en vertellen daarover. Bezoekers lopen langs de concertlocaties met gerechten. Het toetje wordt gepresenteerd tijdens een slotconcert waarbij alle musici gezamenlijk een grand finale spelen.

Meer informatie over Klaterklanken: www.klaterklanken.nl

 

< Terug naar het overzicht