Hilversums pianotalent in de prijzen tijdens muziekconcours in Hongarije

Geschreven op 01-11-2018

Piano

Twee jonge toptalenten van Nederlandse bodem zijn afgelopen week in de prijzen gevallen tijdens het internationale Danubia Muziekconcours in Vác, Hongarije. De eerste prijs van het concours, voor pianisten onder de elf jaar, ging naar Jayden Ordòñez uit Hilversum.


Met slechts 6 jaar is hij een van de jongste winnaars aller tijden. In dezelfde categorie behaalde de enige andere Nederlandse deelnemer, Maxim Nieuwenhuis, de derde plaats. Beide pianisten zijn afkomstig van muziekschool Globe in Hilversum.

Jayden Ordòñez bracht afgelopen week voor een internationale jury stukken van Bach en Burgmüller ten gehore. Hij is begiftigd met een zeldzaam muzikaal gehoor. In slechts enkele maanden tijd is de kleine pianist klaargestoomd voor deelname aan het concours. Maxim Nieuwenhuis is sinds zijn zesde actief op piano. Hij donderdag composities van Mozart, Chopin en Grieg.

Beide pianisten zijn intensief begeleid door Denise Lutgens, docente aan muziekschool Globe en zelf ervaringsdeskundige. Lutgens werd op 8-jarige leeftijd toegelaten tot de Jong Talent Klas van de conservatoria in Amsterdam en Tilburg, en studeerde onder meer in Hannover (bij Vladimir Krainev) en Londen (Royal College of Music). Op jonge leeftijd won zij meerdere eerste prijzen op internationale pianoconcoursen.

Lutgens: 'Ik hoop dat dit concours de opmaat vormt voor deelname van Jayden en Maxim aan nog andere competities. Als docente zou ik niets liever willen om hun beider talent nog verder te ontplooien. Zowel Jayden als Maxim zijn ondanks hun jonge leeftijd al zeer gedreven in wat ze doen. Beiden zijn gezegend met een groot muzikaal talent."

Bron: Gooi en Eembode

< Terug naar het overzicht