Gwendolyn Masin’s ORIGIN weer in Nederland!

Geschreven op 22-02-2019

gwendolyn

 Gwendolyn Masin’s ORIGIN weer in Nederland! 

Kort na haar spraakmakende live optredens op de Nederlandse radio en televisie maakt violiste Gwendolyn Masin opnieuw haar opwachting in Nederland: vrijdagnacht 8 maart wordt ze geïnterviewd in VPRO’s Nooit Meer Slapen en op 10 maart geeft ze in Cuijk een concert in het kader van haar succesvolle internationale ORIGIN-tour. Nederland kan niet meer om haar heen!

Masin’s voetstappen in Nederland zijn nog warm: ze was op zondag 13 januari op één dag live te gast bij Podium Witteman én Spiegelzaal en vrijdag 18 januari schitterde ze live bij De Klassieken. Het aanstaande interview in Nooit meer Slapen is eveneens live te beluisteren in de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 maart, op VPRO NPO 1, vanaf 00.30 uur.


Tijdens het optreden in Cuijk worden werken van Masin’s cd ORIGIN gespeeld. De cd, overigens ook verkrijgbaar op vinyl, is de fysieke weerslag van het gelijknamige project, waarin Masin en haar ORIGIN-ensemble op zoek gaan naar de essentie van het grote vioolrepertoire. Dit doen ze door trefzekere arrangementen te (laten) maken, waardoor groot repertoire beschikbaar wordt gemaakt voor jonge, talentvolle musici én op een heel toegankelijke en originele manier opnieuw wordt gepresenteerd aan het publiek. 

 

Overig nieuws Gwendolyn Masin
> Release single TROIS | Na succesvolle releases van de cd’s ORIGIN in 2017 en FLAME in 2018, bracht Masin in december 2018 de single TROIS uit, met daarop werken van Boulanger, Fauré en Vecsey.
> GAIA Kamermuziekfestival| Gwendolyn Masin is oprichtster en artistiek leider van het GAIA festival, een jaarlijks kamermuziekfestival dat dit jaar gehouden wordt van 1 tot en met 5 mei in Oberhofen, Zwitserland. Daar ontvangt ze dit jaar o.m. de Nederlandse coryfeën Isabelle van Keulen en Hannes Minnaar. 

> Concerttour met Caspar Vos | In 2019-’20 onderneemt Masin een concerttour langs de Nederlandse podia met pianist Caspar Vos, winnaar van de Dutch Classical Talent Audience Award. Meer nieuws hierover volgt binnenkort!_

ORIGIN Live | Cuijk, Schouwburg Cuijk| Zondag 10 maart 2019 | 11.00 uur | www.schouwburgcuijk.nl
> Werken van: Saint-Saëns, Bartók, Ravel en De Falla. Met: Gwendolyn Masin, Pieter van Loenen, Ernst Jan Vos, André Felipe Lima (viool), Martin Moriarty (altviool), Renate Apperloo (cello), Servaas Jessen (contrabas).


Gwendolyn Masin is internationaal gerenommeerd solo-, kamermuziek- en concertvioliste van Nederlandse komaf. Ze is (publicerend) pedagoog, artistiek leider van het Gaia Kamermuziekfestival en veelzijdig cultuuraanjager. Masin studeerde aan de Royal School of Music (Londen), Hochschule der Künste (Bern) en de Musikhochschule (Lübeck) en volgde lessen bij o.m. Herman Krebbers, Igor Ozim, Ana Chumachenco, Zakhar Bron en Shmuel Ashkenasi. Intussen geeft Masin zelf masterclasses in met name Europa en Noord-Amerika en is benoemd als viooldocent aan het Conservatorium in Geneve sinds 2013.


De internationale pers over Gwendolyn Masin:

“Ontwapender zul je Beau Soir van Debussy niet vaak horen”- Klassieke Zaken (FLAME)
“Gwendolyn IS music” -The Independent

“Captivatingly phrased, strongly characterised and atmospherically recorded, Masin’s inspired programme appears to emerge languorously from a heat-haze”- BBC Music Magazine (FLAME) 
“A formidable talent that demands attention”- The Irish Times

“Appearing to merge with her instrument and in so doing, enchanting her audience”- Thuner Tagblatt
“Setting first-rate standards in concert performance with her technically superior, refined, intensive

and richly contrasting expression”– Der Bund

 

 

< Terug naar het overzicht