Gratis familieconcert ‘Welkom bij het orkest’ online van 11 t/m 18 april

Geschreven op 02-04-2021

familieconcert

Het Nederlands Philharmonisch Orkest en Het Concertgebouw presenteren Welkom bij het orkest, een heerlijk familieconcert met presentator Eva Cleven en dirigent Stijn Berkouwer. Op het programma staat de mooiste muziek zoals Smetana’s Moldau, Rimski-Korsakovs Flight of the Bumblebee en natuurlijk Star Wars. Van zondag 11 april, 11.00 uur t/m zondag 18 april is dit concert gratis te bekijken en beluisteren via www.orkest.nl.

Altijd al willen weten hoe een groot symfonieorkest nu eigenlijk live klinkt? Wat voor instrumenten er allemaal zijn en hoe tachtig muzikanten perfect samen kunnen spelen? Dat ga je bij het familieconcert (6+) Welkom bij het orkest allemaal ontdekken. Krijg kippenvel van de indrukwekkende klanken van de strijkers, voel in je buik hoe machtig het koper en het slagwerk klinken en hoe rustig je wordt van de tokkelende harp in haar eentje. Natuurlijk kun je zelf ook meedoen. Je mag meezingen, meeklappen, meestampen en mee dirigeren!

Eva Cleven, bekend van Het Klokhuis en Expeditie Robinson, neemt je via een vlog mee in de wondere wereld van het orkest. Zij laat je kennismaken met alle instrumenten en laat horen hoe verschillend ze kunnen klinken. Dirigent Stijn Berkouwer dirigeert het orkest. Op het afwisselende programma staan niet alleen delen uit prachtige werken van de componisten Brahms, Bruckner, Grieg, Monteverdi, Mozart, Rimski-Korsakov, Sjostakovitsj, Smetana, Johann Strauss jr en Wagenaar, maar ook Star Wars, Samba Fantastico, het Taptoe signaal, het Universal Theme en het lied Op zijn allerbest.

Welkom bij het orkest is onderdeel van de landelijke Kindermuziekweek, die van 9 t/m 18 april onder meer plaats vindt in Het Concertgebouw. Van dit concert wordt ook een online schoolproject gemaakt waar duizenden kinderen door het hele land aan meedoen.

Vanaf zondag 11 april kan u via onderstaande button de stream bekijken.

Naar de stream

< Terug naar het overzicht