Diamanda La Berge Dramm Dutch Classical Talent Award 2018

Geschreven op 03-05-2018

talent 2018

Zondagmiddag 29 april heeft Diamanda La Berge Dramm de finale gewonnen van Dutch Classical Talent in TivoliVredenburg, Utrecht. Diamanda La Berge Dramm wint een geldbedrag van €10.000 en geeft op donderdag 7 juni 2018 een concert in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw. Ook krijgt de winnaar airplay op NPO Radio 4 en een naamsvermelding in de Eregalerij bij de Kleine Zaal van Het Concertgebouw. De publieksprijs is gewonnen door Raoul Steffani & Daan Boertien.

Juryvoorzitter Tim Moen over Diamanda La Berge Dramm: “De jury heeft met dit fenomeen een keuze gemaakt voor de toekomst.”
 
Het finaleconcert in TivoliVredenburg was live in beeld en geluid te volgen op NPO Radio 4 en nporadio4.nl. De volgende finalisten presenteerden zich aan jury en publiek: Nadezda Filippova, Diamanda La Berge Dramm, Ardemus Quartet en Raoul Steffani & Daan Boertien. Het publiek kon online en in de zaal meestemmen voor de Publieksprijs en koos Raoul Steffani & Daan Boertien als favoriet.
Een reactie uit het publiek: “Fantastische voordracht. Prachtige volwassen stem met vreselijk veel mogelijkheden. Talentvolle pianist met oog en oor voor de tekst." Raoul Steffani & Daan Boertien winnen een concert in TivoliVredenburg.

Dutch Classical Talent Tour & Award
Dutch Classical Talent Tour & Award is een talentontwikkelingstraject van 18 maanden voor jonge musici in de leeftijd tot en met 28 jaar (zangers tot en met 30 jaar) die studeren of zijn afgestudeerd aan een van de Nederlandse conservatoria. De finale vormde de afsluiting van het Tour & Award-traject, een tour van twaalf concerten langs de grote concertzalen in het land. NPO Radio 4 gaf gedurende het traject alle kandidaten een podium op de radio middels airplay, interviews en live opnames in de studio.

Mooie brug naar het concertleven
De selectie als finalist is al een prijs op zich. Peter Tra, coördinator van Dutch Classical Talent:  ''Het spelen van een compleet concertprogramma in de belangrijkste podia van Nederland is een unieke kans voor iedere jonge musicus en ondersteunt bij de opbouw van een goed netwerk binnen de concertpraktijk. Daarnaast doen de deelnemers media-ervaring op door optredens bij NPO Radio 4 en krijgen ze coaching op het gebied van podiumpresentatie en programmeren. In de finale komt dit alles samen. Een mooie brug naar het concertleven dus!''

Dutch Classical Talent is een initiatief van de Nederlandse concertzalen, NPO Radio 4 en de JCP Stichting.

Jury finale 2018
Annett Andriesen | Directeur Internationaal Vocalisten Concours
Ellen Corver | Pianist, pianopedagoog
Jan Wijn | Pianist, pianopedagoog
Jorinke van Deelen | Programmeur Het Concertgebouw
Peter Tra | Programmeur TivoliVredenburg
Raaf Hekkema | Saxofonist
Sven Arne Tepl | Algemeen & Artistiek Directeur Residentie Orkest
Tamar Brüggeman | Directeur Festival Wonderfeel
Tim Moen | Content Manager NPO Radio 4, juryvoorzitter

< Terug naar het overzicht