De Bachweek op NPO Radio 4

Geschreven op 26-05-2021

npo bachweek

De Bachweek op NPO Radio 4
Het is bijna zover: de Bachweek op NPO Radio 4! Van maandag 31 mei tot en met vrijdag 4 juni staat NPO Radio 4 geheel in het teken van Johann Sebastian Bach. Van live optredens tot podcasts, van voorgelezen brieffragmenten tot een toplijst met het beste van Bach, je hoort het op NPO Radio 4 tijdens de Bachweek. Een overzicht van wat er allemaal te lezen, beluisteren en bekijken is.

De muziek van Bach is geliefd over de hele wereld en heeft generaties componisten en musici beïnvloed en geïnspireerd. Niet voor niets wordt Bach gezien als een van de grootste componisten aller tijden – volgens sommigen zelfs de grootste. Genoeg redenen voor een Bachweek op NPO Radio 4!

De Bach Top 77
De Bachweek sluit af met het hoogtepunt: de Bach Top 77. Op vrijdag 4 juni van 07:00 tot 19:00 uur kun je luisteren naar het allermooiste van Bach. Hoe die toplijst eruitziet, bepaal jij. Van vrijdag 21 mei 07:00 uur tot en met vrijdag 28 mei 20:00 uur kun je stemmen op jouw favoriete stukken van Bach. En waarom het getal 7? Laat dat nu net een getal zijn dat Bach graag op een symbolische manier in zijn muziek verwerkte.

Stem voor de Bach Top 77


Brieven aan Bach
Tijdens de Bachweek hoor je in ieder programma en brief aan Bach, waarin allerlei Bachliefhebbers hun liefde aan de componist betuigen. Van Quirine Viersen tot Arend Jan Boekestijn - iedereen heeft een heel eigen reden waarom Bach zo veel betekent.

Bachstage
De Klassieken presenteert nieuwe opnames gemaakt in de gigantische Werkspoorkathedraal in Utrecht met Ella van Poucke [cello], Nathalia Milstein [piano], Mieneke van der Velden [gamba] en Emmanuel Frankenberg [klavecimbel] van de De Nederlandse Bachvereniging, Lisa Jacobs [viool] & Raaf Hekkema [Buescher alt saxofoon]. Het resultaat is een mooie, pure beeldregistratie & een audio-opname opgenomen in één take!

Bach op de piano
Elke dag in Maatwerk een live optreden in de studio met een geïmproviseerde Bach op de piano door achtereenvolgens Jaap Eilander, Mike Boddé, Jan-Willem Rozenboom en organist Sietze de Vries.

Bachspecial met dirigent Jos van Veldhoven
Op maandag 31 mei is dirigent en Bachspecialist Jos van Veldhoven te gast in Podium.

Podcasts
Luister in de Bachweek naar een aantal nieuwe podcasts zoals Die kunst der Fuge, een Klassiek Mysterie rond Bach en de 10 gloednieuwe afleveringen van de Bach van de dag.

< Terug naar het overzicht