Bachfestival Dordrecht gaat live door in de openlucht

Geschreven op 16-06-2021

bach dordrecht

Van vrijdag 25 tot en met zondag 27 juni zal op het buitenpodium op het Energieplein en in de Grote Kerk in Dordrecht de ‘tusseneditie’ van het Bachfestival Dordrecht plaatsvinden. Op het programma staan drie wereldpremières van zowel Vlaamse componist Jef Neve als altviolist Oene van Geel en componist Anthony Fiumara. Grote namen zoals zangeres Claron McFadden, B’Rock Orchestra uit België en fluitist Erik Bosgraaf, stadsorganist Cor Ardesch en meer dan 30 lokale amateurstrijkers staan op het podium. Een programma voor liefhebbers van J.S. Bach én hedendaagse muziek. En dit jaar wordt er zelfs een uitstapje naar elektronische muziek gemaakt. Het openingsconcert zal plaatsvinden in aanwezigheid van Minister Van Engelshoven.

En weer gaat het Bachfestival Dordrecht op het nippertje door. Vorig jaar was het festival als een van de eerste muziekfestival volledig online; dit jaar viel het na de verschuiving net een paar dagen voor de volgende versoepelingsronde. Dankzij nieuw beleid met ‘testen voor toegang’ is het nu toch mogelijk om het festival doorgang te laten bieden. Bezoekers kunnen via www.testenvoortoegang.org een gratis coronatest aanvragen waarmee ze toegang kunnen krijgen tot het festival.

Divers programma
Het Bachfestival Dordrecht staat zoals ieder jaar voor kwaliteit van oude en hedendaagse muziek. Werken van J.S. Bach staan naast volledig nieuwe werken van Oene van Geel, Jef Neve en Anthony Fiumara. Dit jaar werkt het festival samen met de Popcentrale, UBeat Academy, Silverlinings Agency en Stedenband Dordrecht Varna om een waar Trancefeest te organiseren. Het festival houdt niet van hokjes, behalve dan om die op te pakken, door elkaar te husselen en iets nieuws te maken. Het programma is gemaakt om je te verrassen en dingen te laten horen die je niet kent of niet snel zelf zou kiezen

Programma Bachfestival

< Terug naar het overzicht