Aida aan Zee op Scheveningse strand nagenoeg uitverkocht

Geschreven op 08-05-2019

De strandvoorstelling van vorig jaar Carmina Burana afbeelding rechtenvrij fotograaf Anne Reitsma

Degenen die nog kaartjes willen bemachtigen voor de spectaculaire strandopera Aida een Zee op het Zuiderstrand van Scheveningen moeten snel zijn. De voorstelling van 14 juni is reeds uitverkocht, voor 13 en 15 juni zijn nog slechts enkele kaarten beschikbaar. “We hopen met de inzet van extra grote tribunes de capaciteit te verhogen tot 3.600 zitplaatsen, maar dan is de rek er echt uit”, zegt Neeltje Leemans, directeur van Festival Classique. “De setting op het strand vormt het ultieme decor voor het verhaal, dat zich afspeelt in Egypte. Doordat we ook gebruik maken van de elementen zal elke avond anders zijn. De voorstellingen beginnen in het licht en eindigen in de duisternis.”

Speciaal voor deze gelegenheid is een 300-koppig community-koor opgericht, dat samen met de zangers van Theaterkoor Dario Fo de koorpartijen voor zijn rekening zal nemen. De zangers worden begeleid door een twaalfmans-orkest, bestaande uit een klassiek ensemble aangevuld met moderne instrumenten. Hoofdrollen worden vertolkt door onder meer sopraan Kelly God, mezzosopraan Lien Haegeman en tenor Marcel Reijans. Choreografieën van Junadry Leocaria en Shailesh Bahoran en talrijke figuranten ondersteunen het verhaal. De regisseur is David Prins en Marijn van Prooijen tekende voor de arrangementen. Aida aan Zee is een initiatief van Festival Classique, in coproductie met Korzo en in samenwerking met Muziektheater Hollands Diep, Kwekers in de Kunst en het Zuiderstrandtheater.

De dertiende editie van Festival Classique omvat van 13 t/m 23 juni tientallen voorstellingen en concerten in onder meer het Kurhaus, op het strand, in de haven, in de Lourdeskerk, op de boulevard en in het reuzenrad.

Festival Classique
Do 13 t/m zo 23 juni 2019
Tickets & Info www.festivalclassique.nl

< Terug naar het overzicht