Adam Akopian wint Koninklijk Concertgebouw Concours

Geschreven op 28-06-2021

adam akopian

Pianist Adam Akopian is de winnaar van het Koninklijk Concertgebouw Concours. Afgelopen zondag was de finale in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. Adam Akopian is 12 jaar en begon 5 jaar geleden met pianolessen. Inmiddels heeft hij les bij Frank Peters aan de Sweelinck Academie, de opleiding voor Jong Talent van het Conservatorium van Amsterdam. Hij volgde masterclasses bij onder meer Mila Baslawskaya, David Kuyken en Thomas Beijer.

Dit jaar zal Adam Akopian optreden met het Concertgebouw Kamerorkest tijdens Klassiek op het Amstelveld.

De jury was erg onder de indruk van de jonge pianist: “Je speelt geen muziek, jij bént muziek. Je bent een geweldige pianist en je weet veel over muziek. Wanneer je serieus moet zijn ben je dat, maar je hebt ook veel humor”, aldus juryvoorzitter Vincent de Kort. Van hem kreeg Adam Akopian de Koninklijk Concertgebouw Concourstrofee én een geldbedrag van 1.000 euro.

Het Koninklijk Concertgebouw Concours wordt sinds 2009 jaarlijks georganiseerd voor jong muzikaal talent tussen de 9 en 14 jaar. Het Concertgebouw wil de jonge musici stimuleren muziek te maken en het contact tussen jong talent en professionele musici bevorderen.
Eerdere winnaars van dit concours zijn onder meer blokfluitist Lucie Horsch (2009) en pianist Aidan Mikdad (2013).

In maart was Adam te gast in het programma Podium Witteman, in de serie Jonge Helden. Bekijk dat optreden hieronder.

< Terug naar het overzicht