Videoclip Meezing Hallelujah van Nederlandse Reisopera Eerste Paasdag online

Geschreven op 02-04-2021

meezing hallelujah 2

Videoclip Meezing Hallelujah van Nederlandse Reisopera Eerste Paasdag online Op Eerste Paasdag, zondag 4 april, gaat om 9.00 uur de videoclip live van het online-project Meezing Hallelujah op www.reisopera.nl, de social media, YouTube- & Vimeokanalen van de Nederlandse Reisopera.

In de videoclip zitten 175 inzendingen van deelnemers aan dit bijzondere project. Van 1 t/m 28 maart hebben meer dan zeshonderd zangamateurs thuis het koorstuk Hallelujah uit Händels oratorium Messiah ingestudeerd. Met behulp van oefenvideomateriaal, gemaakt door dirigent Klaas-Jan de Groot en koorleden van Consensus Vocalis konden zangamateurs zelf thuis hun partij instuderen. In acht online Zoomrepetities kregen 480 sopranen, alten, tenoren en bassen extra begeleiding van speciaal voor dit project geselecteerde stemgroepcoaches uit het koor Consensus Vocalis.

Uiteindelijk hebben 175 amateurzangers een video, foto of mp3 van zichzelf ingestuurd als bijdrage aan de gezamenlijke videoclip die gemonteerd wordt door Concerto Media uit Enschede. In de clip zijn ook de kinderen uit het Reisopera Kinderkoor en musici uit het VUOrkest uit Amsterdam te zien. Het VU-Orkest is het vaste begeleidingsorkest van de jaarlijkse Meezing Messiah van de Nederlandse Reisopera in Carré.

Vanaf zondag 4 april 9.00u kan u via onderstaande button de stream bekijken.

Naar de stream

< Terug naar het overzicht