Rotterdams Philharmonisch Orkest sluit jaar af met grootse Negende Symfonie Beethoven

Geschreven op 30-12-2020

RHPO KarenvanGilst 19dec2020 05 LR

Rotterdams Philharmonisch Orkest sluit jaar af met grootse Negende Symfonie Beethoven

Muziek uit video die ‘viral’ ging in maart nu in vol ornaat uitgevoerd


Als afsluiting van het jaar 2020 brengt het Rotterdams Philharmonisch Orkest de volledige Beethoven 9 symfonie naar de mensen thuis, als stream van een spectaculaire opname met voltallig orkest, koor en solisten. De stream is gratis te bekijken, men moet zich inschrijven via de website van het orkest. Het concert is opgenomen in de RTM Stage, de nieuwe concertzaal van Ahoy, waar het orkest speelde onder leiding van dirigent Andrew Manze. Solisten zijn sopraan Susanne Bernhard, mezzosopraan Olivia Vermeulen, tenor Benjamin Bruns en bas Tareq Nazmi. Het koor dat meedoet is het Rotterdam Symphony Chorus.

Het orkest begon de corona-lockdown in maart 2020 met een opname van het slotkoor van Beethoven 9, die de wereld over ging. Drie miljoen mensen keken en Oprah noemde het ‘a really cool video’. Musici speelden, onafhankelijk van elkaar, thuis het stuk.

Oudejaarsdag
De opname van de Negende Symfonie van Beethoven is te bekijken vanaf 31 december om 14:00 uur. De stream blijft een week lang beschikbaar. Bekijk hier de trailer van het Beethoven Negen concert.

Beethoven at Home
De maand december stond bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest in het teken van het Beethovenjaar. Alle symfonieën werden gespeeld, één t/m acht kreeg vorm onder de noemer ‘Beethoven at Home’, in kamerensembles variërend van strijksextet tot vijftienkoppig koperensemble. Bekijk alle symfonieën op de website van het orkest.

< Terug naar het overzicht