Nederlandse Reisopera opent het seizoen met bruisende Barbier van Sevilla

Geschreven op 20-09-2019

Background 1

 

Van 28 september t/m 2 november toert de Nederlandse Reisopera door het land met Il barbiere di Siviglia. Karin Strobos, Mark Milhofer en Brunò Pratico vertolken hoofdrollen in Rossini’s komische klassieker, die wordt geregisseerd door Laurence Dale. De première is zaterdag 28 september in het Enschedese Wilkminktheater.

Wegens groot succes in reprise: Il barbiere di Siviglia. Pers en publiek waren in 2013 lovend over enscenering en cast van deze sprankelende opera buffa. Trouw gaf maar liefst vijf sterren: “Bruisend en geestig in een fel kleurencrescendo.” De Telegraaf: “Karin Strobos is een Rosina uit duizenden”. Il barbiere di Siviglia is tijdloos, geestig en gevat, zit vol vaart en vreugde en is daarom een van de meest geliefde opera’s aller tijden.

Graaf Almaviva is stapelverliefd op de jonge Rosina. Zij houdt ook van hem, maar haar voogd Bartolo wil zelf met haar trouwen om de flinke bruidsschat in de wacht te slepen. Na de nodige komische verwikkelingen krijgen de twee geliefden elkaar toch dankzij de vindingrijkheid van de geslepen Figaro.

Het decor en de kostuums van ontwerper Gary McCann zijn geïnspireerd op de kleurrijke mozaïeken van kunstenaar Antoni Gaudí.

 

< Terug naar het overzicht