Gratis stream Passieconcert donderdag 1 april van Residentie Orkest Den Haag

Geschreven op 23-03-2021

passieconcert2

Donderdag 1 april, 20.00 uur speelt het Koperensemble van het Residentie Orkest olv Joost Geevers vanuit de Haagse Nieuwe Kerk een Passieconcert. Op het programma van de gratis stream op residentieorkest.nl staan werken van Tomasi, Bach, Bruckner, Rachmaninov en Takemitsu. De verteller is Lex Bohlmeijer.

Het Passieconcert van Residentie Orkest Den Haag is een muzikale meditatie over het lijden en sterven van Christus. Dit jaar niet in de vorm van Bachs bekende Matthäus Passion, maar met een speciaal samengesteld programma dat past bij deze bijzondere passietijd. De composities verklanken de sfeer en betekenis van de door Lex Bohlmeijer gelezen laatste woorden van Christus aan het kruis.

Op het programma staan Fanfare liturgiques van Henri Tomasi, Air uit Suite nr. 3 van Johannes Sebastian Bach (arr. Robert-Jan Hoffman), Ave Maria van Anton Bruckner (arr. Geoffrey Bergler), Prelude in cis klein van Sergei Rachmaninov (arr. Scott Kinmont) en Garden Rain van Tōru Takemitsu. De uitvoerenden op 1 april in de Nieuwe Kerk zijn het Koperensemble van het Residentie Orkest (ROBrass) olv dirigent Joost Geevers en verteller Lex Bohlmeijer.

Trompettist Robert-Jan Hoffman: “Onze koperinstrumenten hebben zo’n muzikale impact op de luisteraar. Van de serene zachte klanken tot aan het doordringend bombastisch samenspel, alles is mogelijk met ROBrass. Wij verwoorden in dit concert de emotie, van stille vergeving naar intense verwachtingen, van totale overgave tot aan kalme berusting. Alles komt samen in dit programma. Het is een heerlijkheid deze muziek samen te kunnen spelen en ik weet zeker dat het ook een genot zal zijn voor iedereen die het gaat beluisteren.”

De stream is op 1 april live te volgen op residentieorkest.nl.

< Terug naar het overzicht