Gergiev Festival 2019

Geschreven op 30-08-2019

Schermafbeelding 2019 08 30 om 16.45.35

Het Gergiev Festival 2019 heeft een uitgebreid randprogramma. We pikken er graag wat hoogtepunten uit.

Late night: chansons
Zin in een avondje Franse chansons? Dan is deze Late Night echt iets voor u. De uiterst persoonlijke ballades van George Brassens (1921-1981) worden vertolkt door het ensemble Les Lunaisiens op oude instrumenten. Een uur lang zwijmelen en genieten. Dit intieme concert is een mooie tegenhanger van het vuurwerk van De Vuurvogel in de Grote Zaal.

Late night met Boulez
Pierre Boulez (1925-2016) drukte zijn stempel op de naoorlogse muziek. Hij richtte het Ensemble Intercontemporain en het instituut IRCAM voor elektronische muziek op. Bij
 dit Late Night-concert ligt de focus op zijn electro-akoestische werk: de interactie tussen ‘levende’ musici en met de computer bewerkte klanken. De Jurriaanse Zaal wordt omgedoopt tot een interactieve ruimte waar de muziek van alle kanten komt: een sublieme ervaring.

Klavecimbelrecital
Een perfecte start van de zaterdag: een louterend klavecimbelconcert met hoogtepunten uit het fijnzinnige Franse repertoire. Pierre Hantaï, een van 's werelds meest toonaangevende klavecinisten, koos voor een recital met hits en vergeten parels uit de barok, van dromerig tot dansant. Immers, ook in de 17e eeuw was Parijs al dé plek voor muziekliefhebbers.

Het Franse Orgel
Voor wie nog nooit het grootste orgel van Nederland in actie heeft gehoord, biedt dit orgelrecital in de Laurenskerk een buitenkans. Op het programma meeslepende muziek van Franse romantici die de overweldigende klankmogelijkheden van de keizerin onder de instrumenten volop benutten. Naast onder meer de populaire Toccata van Widor speelt organist Thierry Escaich ook eigen werk, en mag het publiek kiezen op welk muziekthema hij improviseert.

< Terug naar het overzicht