From Darkness to Light met het Residentie Orkest en Isabelle van Keulen

Geschreven op 20-09-2019

Unknown

Donderdag 10 en zaterdag 12 oktober presenteren het Residentie Orkest Den Haag en Isabelle van Keulen in Amsterdam en Den Haag het programma From Darkness to Light. Andere hoogtepunten van het Residentie Orkest in okt/nov zijn de NTR Zaterdagmatinee met Kortekaas’ Voetnoten bij de menselijke komedie, Mozarts Pianoconcert nr. 20 met Ronald Brautigam, Master of the Hammond met Sven Figee en Beethovens Tripelconcert met het Van Baerle Trio.

From Darkness to Light met Isabelle van Keulen
Hoop in duistere tijden. Donderdag 10 oktober in het Amsterdamse Muziekgebouw aan ’t IJ en zaterdag 12 oktober in het Haagse Zuiderstrandtheater speelt het Residentie Orkest o.l.v. Michal Nesterowicz een wonderschoon, melancholiek programma met Brittens Lachrymae, Vaughan Williams Vijfde symfonie en de Nederlandse première van Verbeys After the Great War. Soliste is onze onvolprezen wereldster Isabelle van Keulen. Het concert in Den Haag is een samenwerking met Festival Dag in de Branding.

Wereldpremière Voetnoten bij de menselijke komedie
Zaterdag 19 oktober verzorgt het Residentie Orkest o.l.v. Nicholas Collon in het Amsterdamse Concertgebouw de NTR Zaterdagmatinee. Op het wel heel bijzondere programma staan Beethovens Mis in C met het Groot Omroepkoor, Holloways Trompetconcert met de Zweedse kopervirtuoos Håkan Hardenberger en de wereldpremière van Bram Kortekaas’ Voetnoten bij de menselijke komedie. De jonge Nederlandse componist baseerde dit grootse werk op de gelijknamige miniatuurtjes van Arnon Grunberg in de Volkskrant.

Collon meets Brautigam
Vrijdag 8 en zondag 10 november in het Haagse Zuiderstrandtheater en zaterdag 9 november in het Amsterdamse Muziekgebouw aan ’t IJ speelt het Residentie Orkest o.lv. Nicholas Collon Bruckners monumentale Vierde symfonie en Mozarts Pianoconcert nr. 20. De solist is Ronald Brautigam, wereldwijd een veelgevraagd pianist die al regelmatig het podium deelde met het Residentie Orkest. Nu werkt hij voor het eerst samen met chef-dirigent Nicholas Collon in Mozarts meest dramatische pianoconcert. Een unieke, niet te missen belevenis.

 ‘Master of the Hammond’ Sven Figee
Zaterdag 16 november in het Haagse Paard geeft het Residentie Orkest o.l.v. Joost Geevers in de serie Symphonic Junction een daverend groovende show met Sven Figee, de Lucky Luke van de Hammond. Figee speelt sneller dan z’n schaduw en het is altijd raak. Van Bach tot blues en van Vivaldi tot Metallica, zijn fysieke manier van muziek maken is een lust voor oog en oor: stomend, ronkend, piepend, krakend en bedwelmend, maar ook poëtisch en intens intiem. 

Schubert 9 & Beethovens Tripelconcert met het Van Baerle Trio
Vrijdag 22 november sluit het Residentie Orkest o.l.v. Jan Willem de Vriend in het Zuiderstrandtheater zijn Schubertcyclus af met de Negende symfonie, de hemelse zwanenzang van het Weense genie. De Vriend ontmoet dan bovendien het prijswinnende Van Baerle Trio – violiste Maria Milstein, cellist Gideon den Herder en pianist Hannes Minnaar – in Beethovens virtuoze Tripelconcert. Een tweede kans om van Schubert 9 te genieten kan op zondag 24 november tijdens Lazy Sunday in het Zuiderstrandtheater.

Residentie Orkest Den Haag websiteFacebookTwitterYouTube

Foto’s vlnr: Isabelle van Keulen, Bram Kortekaas, Van Baerle Trio, Sven Figee en Ronald Brautigam

 

< Terug naar het overzicht