De Doelen opent als pilotlocatie: Grote Zaal 3 dagen vol muziek en publiek

Geschreven op 12-04-2021

de doelen als testpilot

Van een ode aan Nina Simone tot Lucas en Arthur Jussen in een uniek Stravinsky programma en het Rotterdams Philharmonisch Orkest: drie dagen lang is de Grote Zaal van concertgebouw de Doelen weer gevuld met muziek én publiek. Van 19 tot en met 21 april opent het concertgebouw voor even haar deuren voor bijzondere concerten in het kader van de landelijke pilot en kunnen bezoekers hun hart ophalen tijdens een van de drie concerten. De kaartverkoop start op maandag 12 april 10 uur.

Swingend eerbetoon
Het Rotterdams Philharmonsich Orkest bijt op 19 april 19.30 uur het spits af met Debussy en Beethoven in de Grote Zaal. Het tweede concert, op 20 april, belooft een daverend eerbetoon aan de legendarische zangeres Nina Simone te worden. Nederlands soul-icoon Sabrina Starke slaat tijdens deze avond de handen ineen met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, een bigband van absolute wereldklasse. Samen brengen zij de grootste hits van een van de meeste intrigerende artiesten uit de muziekgeschiedenis tot leven in een spetterende show. Fans kunnen rekenen op klassiekers als My Baby Just Cares For Me en I Put A Spell On You. Door middel van vakverdeling kunnen bezoekers anderhalve meter afstand houden tijdens de show. De show start om 19.30 uur en eindigt voor 21.00 uur in verband met de avondklok.

Opwindende afsluiter
Het slotconcert wordt uitgevoerd door de broers Lucas en Arthur Jussen. De twee klassieke pianisten van wereldformaat zouden vorig jaar al ter ere van de 250e verjaardag van Beethoven in de Doelen spelen, maar dat festival werd afgelast vanwege de eerste lockdown. Op 21 april om 19.30 uur zijn de pianobroers terug met twee krachtige composities van Igor Stravinsky. De vierhandige pianoversie van Le Sacre du Printemps is de opwindende afsluiter van deze reeks testevents.

Coronaproof concerten
Vanaf deze maand staat de overheid verschillende evenementen toe te openen als pilotlocatie. Daarin laat het onderzoeken of e n op welke manieren evenementen coronaproof kunnen worden georganiseerd. De concertenreeks van de Doelen op 19, 20 en 21 april maakt hiervan onderdeel uit. De concerten zijn dan ook alleen te bezoeken door mensen die zich maximaal veertig uur voor aanvang van de voorstelling hebben laten testen in een snelteststraat. Bezoekers verkrijgen alleen toegang tot het concert wanneer zij een geldig testbewijs kunnen tonen middels de QR-code in de CoronaCheck-app. Een afspraak maken voor zo’n sneltest, gebeurt via de website: www.testenvoortoegang.nl.
 
De Doelen  
Concertgebouw, poppodium, festivalhart, congresruimte én bruisende hotspot. Meer weten over het karakteristieke rijksmonument in het hart van Rotterdam? Bekijk de website van de Doelen voor meer informatie en de concertagenda (www.dedoelen.nl).

< Terug naar het overzicht