Quirine Viersen opent het Appeltaartconcertseizoen in Utrecht

Geschreven op 03-09-2019

logo Appeltaartconcerten Lobke van Aar 670

Guirine Viersen opent Appeltaartconcertseizoen in Utrecht 

Het komende najaar staan er meer dan 15 openbare Appeltaartconcerten in Utrecht en omgeving op de agenda.

Maandelijks is er een concert in ZIMIHC theater Stefanus, bij ouderenzorginstelling AxionContinu zijn 10 openbare concerten gepland en er komt een serie concerten in bibliotheken rondom Utrecht.

Op woensdag 11 september (aanvang: 10.30 u) opent het Crumble Consort het Appeltaartconcertseizoen in ZIMIHC theater Stefanus, Braziliëdreef 2, Utrecht. Voor de pauze wordt met pianist Daniel Kramer het pianoconcert van Mozart kv 449 gespeeld. Na de pauze speelt de beroemde celliste Quirine Viersen met het Crumble Consort het pianokwintet van Antonin Dvořák: een bruisend, melodische meesterwerk. 

 Stichting Appeltaartconcerten verzorgt jaarlijks circa 175 concerten in bijna heel Nederland. Er wordt bijvoorbeeld gespeeld in buurthuizen, wijktheaters en zalen van zorginstellingen. Er zijn ook besloten concerten in hospices en op psychogeriatrische afdelingen in de ouderenzorg.

De professionele musici zijn afkomstig uit de beste Nederlandse symfonieorkesten en spelen met hart en ziel. Omdat appeltaart symbool staat voor de warme sfeer van de concerten wordt tijdens ieder concert appeltaart geserveerd.

Appeltaartconcerten zijn informeel, feestelijk en ontroerend. De concerten zijn altijd gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage aan de uitgang wordt op prijs gesteld.

De Appeltaartconcerten worden mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van Stichting Appeltaartconcerten, sponsoren en de samenwerkingspartners.

Meer informatie: www.appeltaartconcerten.nl

 

< Terug naar het overzicht