Antony Hermus wordt chef-dirigent van het Nationaal Orkest van België

Geschreven op 23-07-2021

Antony Hermus

Antony Hermus tekent vanaf 2022-2023 voor 4 seizoenen bij het orkest.

De succesvolle Nederlandse dirigent Antony Hermus wordt vanaf seizoen 2022-2023 chefdirigent van het Nationaal Orkest van België. Hermus tekent voor vier seizoenen bij het orkest. Hij neemt de dirigeerstok over van de Amerikaanse dirigent Hugh Wolff, die sinds 2017 chef-dirigent was. “Met Antony Hermus komt er opnieuw een erg getalenteerde en vooral bijzonder veelzijdige persoonlijkheid aan het roer, een ervaren dirigent die zich sterk maatschappelijk engageert en bijzonder goede communicatievaardigheden bezit”, laat het orkest weten. De nieuwe chef-dirigent sluit feilloos aan bij de missie van het orkest: Blijven vernieuwen en geloven in de kracht van innovatie en authenticiteit.

Intendant van het orkest Hans Waege noemt Antony Hermus “een inspirator pur sang, een dirigent die de communicatieve boodschap aan het publiek centraal stelt, die als toonbeeld samen met de muzikanten van het Belgian National Orchestra het orkest, naar een inspirerend en beklijvend niveau kan tillen. Antony Hermus was een onbetwistbare eerste keus van alle betrokkenen, niet in het minst van de musici van het Belgian National Orchestra zelf.”

Ook de voorzitter van de artistieke commissie is verheugd met de keuze voor Antony Hermus: “We zijn als orkest bijzonder blij met deze keuze voor een rijk getalenteerde muzikant en dirigent. We kijken er naar uit om met hem samen te werken.”

Antony Hermus is geen onbekende voor het orkest. In 2019 en 2020 dirigeerde hij het orkest al. Vlak na de zomer, in september, is hij weer te gast bij het orkest.

Antony Hermus werd in het Duitse tijdschrift Operwelt 3 jaar achter elkaar uitgeroepen tot dirigent van het jaar. Hij is een graag gezien dirigent bij het onder meer het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Concertgebouworkest en het Noord Nederlands Orkest en ook in het buitenland, bijvoorbeeld bij het Orchestre National de Lyon, de Bamberger Symphoniker en het Seoul Philharmonic.

< Terug naar het overzicht