Vroege vrijdagochtendconcerten in de Oude Kerk, Amsterdam

05 November 2021 — 03 December 2021

Oude Kerk Silence

Elke eerste vrijdag van de maand om 8 uur ’s ochtends kan je in de Oude Kerk tijdens een Silence voorstelling genieten van een uniek samenspel van ochtendlicht en muziek bij het opkomen van de zon.

5 november Silence #32
Op 5 november vindt in de reeks Silence een concert plaats met nieuw werk van de Zwitserse componist Roland Dahinden in combinatie met bewerkingen van muziek van Sweelinck.

3 december Silence #33
Op 3 december speelt in de serie Silence de Zweedse componist Maria W Horn, met haar partner Mats Erlandsson op orgel. Een concert in speciale samenwerking met het Fiber Festival. Op dit festival komen audiovisuele kunst, elektronische muziek en design samen.

Meer over de concerten
Silence #32
De Zwitserse componist Roland Dahinden (1962) maakt voor dit concert, in samenwerking met Gareth Davis, een reeks nieuwe ruimtelijke composities voor trombone, basklarinet, orgel, luidsprekers en de klokken van de Oude Kerk. Het tweede element in dit concert is een reeks psalmen van Sweelinck (1562-1621) in een nieuwe bewerking en uitvoering met onder meer basklarinet, cello, altviool en fluit. Zo gaan verschillende klankwerelden met elkaar een relatie aan: elektronische klanken, het grote orgel, de blaasinstrumenten en de zestiende-eeuwse psalmen van Sweelinck.

Musici: Roland Dahinden, Jacob Lekkerkerker (organist), Gareth Davis (basklarinet), Oene van Geel (viool), Pau Sola Masafrets (cello), Louisa Rocha (viool), Emily Bannister (blokfluit), klokkenluidersgilde van de Oude Kerk.

Silence #33
Maria W Horn speelt samen met Mats Erlandsson een set voor orgel en elektronica, met een hoofdrol voor het Vater-Müllerorgel van de Oude Kerk. Maria is geïnteresseerd in de manipulatie van tijd en ruimte door middel van uitersten van klank. In haar werk speelt ze met aspecten van de menselijke perceptie. Hoe functioneren psycho-akoestische verschijnselen, overbelasting of verlies van perceptuele stimuli en hoe laten ze ons het dagelijks leven overstijgen en brengen ze ons in een alternatieve mentale toestand.

De jonge Zweedse componiste Maria W Horn maakt deel uit van Sthlm Drone Society en werkt samen met het label XKatedral. Haar composities zijn langzame en geleidelijk evoluerende muziek waarin klankkleur de belangrijkste muzikale parameter is. Maria studeerde aan de Royal College of Music in Stockholm en Universität der Kunste in Berlijn. Ze trad op in heel Europa en Amerika, en op MUTEK Mexico City, Insomnia Festival Tromsø, Stanford Live, CTM Festival Berlin, Madeira Digital, LOST Festival Parma, MUTEK Montreal.

Bezoekersinformatie
Oude Kerk
Dagelijks open van 10:00 - 18:00 uur, zondag van 13:00 - 17:30 uur
Museumkaart is geldig
Oudekerksplein, Amsterdam
www.oudekerk.nl

< Terug naar het overzicht