Trio Elogio speelt in serie Meesters op de Gitaar in het Concertgebouw

08 October 2022 — 08 October 2022

Trio Elogio afbeelding rechtenvrij fotograaf Romano Grozic

Geïnspireerd door het legendarische Zagreb Guitar Trio vormen de vrienden Petrit Çeku (Kosovo), Tomislav Vukšić (Kroatië) en Pedro Ribeiro Rodrigues (Portugal) zelf een gitaartrio onder de naam Trio Elogio. Zaterdagavond 8 oktober 2022 treden zij op in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw in Amsterdam.

(Fotograaf: Romano Grozić)

Hoewel hun repertoire een aantal speciaal aan hen opgedragen composities beslaat, spelen ze vooral bewerkingen van piano- en orkestmuziek om, naar eigen zeggen, goed te maken wat de grote componisten hebben nagelaten: schrijven voor gitaar. De naam van het trio verwijst naar Elogio de la Guitarra, een compositie van de bekende Spaanse componist Joaquin Rodrigo waarin de technische en muzikale grenzen van de gitaar worden opgezocht. En dat is waar het trio voor staat: grenzen verleggen. De gitaristen, die elk hun eigen pad bewandelen, studeerden alle drie aan de Zagreb Guitar Academy bij de legendarische Darko Petrinjak, oprichter van het Zagreb Guitar Trio.

Kijk en luister

Het concert maakt deel uit van de serie Meesters op de Gitaar, de enige gitaarserie in Het Concertgebouw.

Over Petrit Çeku
Petrit Çeku brak door bij het grote publiek dankzij zijn optredens in de Night of the Proms van 2018, met optredens in onder meer België, Duitsland, Luxemburg en in Ahoy in Rotterdam. De bekroonde documentaire Sarabande, die enkele jaren geleden over hem werd gemaakt, wordt nog steeds op talloze festivals vertoond.

Informatie
Trio Elogio
Zaterdag 8 oktober 2022 | 20.15 uur
Kleine Zaal van Het Concertgebouw, Amsterdam
Tickets & Info: www.meestersopdegitaar.nl en www.concertgebouw.nl

< Terug naar het overzicht