Sopraan Emma Kirkby komt naar Nederland

12 October 2018 — 15 December 2018

Emma Kirkby afbeelding rechtenvrij

De legendarische Britse sopraan Emma Kirkby komt, aan de vooravond van haar zeventigste verjaardag, naar Nederland en verzorgt vanaf vrijdag 12 oktober een drietal concerten in Amsterdam, Amersfoort en het Groningse Aduard. Samen met luitist Jakob Lindberg brengt zij met het nieuwe programma Like as the Lute Delights een ode aan de Britse Gouden Eeuw.

De concerten vormen de aftrap van In de Ban van Händel, het talentontwikkelingstraject van Stichting Noorderkerkconcerten.

Like as the Lute Delights, naar het gelijknamige lied van John Dowland, is een intiem programma met Britse liederen van Campion, Dowland, Jones en Holborne, afgewisseld met Franse muziek van Michel Lambert en werk van de Italiaanse componisten Barbara Strozzi en Sigismondo d'India.

Barok- en renaissancespecialist Dame Carolyn Emma Kirkby wordt beschouwd als één van de allergrootste iconen van de oude muziek. Kirkby heeft meer dan honderd werken opgenomen van onder meer Mozart, Monteverdi, Bach, Vivaldi en Purcell. Jakob Lindberg is een Zweedse luitist die zowel solo als in ensembles optreedt. Hij bespeelt verschillende instrumenten uit de luit- en gitaarfamilies en is tevens operadirigent.

In de Ban van Händel
In het kader van In de Ban van Händel coacht Emma Kirkby de komende maanden in Amsterdam een viertal jonge zangers, waarbij ze zich zullen toeleggen op het barokrepertoire. Naast intensieve repetities maken ook een Purcell-recital en een masterclass ondernemerschap deel uit van het programma. De finale van het traject is de uitvoering van de Messiah van Händel op zaterdagmiddag 15 december in de Noorderkerk in Amsterdam. De vier jonge solisten zullen het meesterwerk samen met het Amsterdam Bach Consort en Collegium Delft ten gehore brengen.

Recital sopraan Emma Kirkby met luitist Jakob Lindberg | Like as the Lute Delights
Vr 12 okt 20.15 uur Aduard (Gr) Abdijkerk
Za 13 okt 14.00 uur Amsterdam Noorderkerk
Zo 28 okt 14.00 uur Amersfoort St. Aegtenkapel

Recital deelnemers In de Ban van Händel | Purcell
Zo 28 okt 11.00 uur Amersfoort St. Aegtenkapel
Vr 23 nov 20.00 uur Breda Lutherse Kerk
Za 24 nov 14.00 uur Amsterdam Noorderkerk

Finale In de Ban van Händel
De deelnemers voeren de Messiah van Händel uit. Met medewerking van het Amsterdam Bach Consort en Collegium Delft o.l.v. Niek Idelenburg.
Za 15 dec 14.00 uur Amsterdam Noorderkerk

Tickets & Info www.noorderkerkconcerten.nl.

< Terug naar het overzicht