Sfeervol & afwisselend Festival Classique van 16 t/m 18 juni op het Scheveningse strand

16 June 2023 — 18 June 2023

FC Logo inimini

Van vrijdag 16 t/m zondag 18 juni wordt het strand van Scheveningen omgebouwd tot een festivalterrein waar jong en ouder met de voeten in het zand kan genieten van klassieke muziek. Het programma van Festival Classique kenmerkt zich door kwaliteit, verrassing, verbinding en vernieuwing. Hiermee zet het producerend festival klassieke muziek bij een brede doelgroep op de kaart. Twee hoogtepunten zijn Strandopera Orphée et Eurydice van Gluck en Einaudi en Glass aan zee door harpiste Lavinia Meijer en pianiste Iris Hond.

Festival Classique is hét klassieke muziekfestival voor iedereen. Het doorbreekt de vaste setting van klassieke muziek, laat de concertzalen voor wat ze zijn, bouwt een iconisch festivalterrein midden op het strand van Scheveningen en laat het zand, de wind en de zon doorklinken in de muziek. Vele producties zijn te bezoeken, allemaal gemaakt door en voor het driedaagse festival. Tussen de concerten en evenementen door kun je genieten van de verrassende randprogrammering en een hapje en drankje.

Strandopera Orphée et Eurydice van Gluck
Na de publiekstrekkers Carmina Burana (2018), Aida aan zee (2019) en La Traviata (2022) presenteert Festival Classique deze editie, in samenwerking met Nicole Beutler Projects, Kalpanarts en Sichting Molto, het participatieproject Strandopera Orphée et Eurydice van Gluck. Op de trouwdag van Orpheus en Euridice wordt zij gebeten door een slang en sterft. Orpheus kan haar dood niet accepteren en daalt af naar het rijk der doden om haar terug te halen. Deze bekende mythe wordt tijdens het festival in een nieuw jasje gestoken. Maar liefst tweehonderd amateurzangers werken mee aan dit groots geënsceneerde spektakel dat vrijdagavond 16 juni twee keer wordt uitgevoerd.

Nieuwe muziek, Lavinia Meijer & Iris Hond
Zaterdag 17 juni presenteert Festival Classique in samenwerking met Festival Dag in de Branding een programma met nieuwe muziek van onder anderen Kate Moore door het New European Ensemble. De avond is gereserveerd voor de tweede grote publiekstrekker. Harpiste Lavinia Meijer en pianiste Iris Hond spelen dan bij de ondergaande zon werken van de componisten Ludovico Einaudi en Philip Glass. De avonden worden sfeervol afgesloten met live muziek bij het kampvuur.

Familiedag
Op de laatste festivaldag, zondag 18 juni, is er onder meer een heerlijk, speels programma voor kinderen vanaf 3 jaar en kom je de zingende ijscovrouw en Frantastica op stelten tegen. Het is slechts een kleine greep uit het gevarieerde festivalprogramma. Hou dus de website in de gaten voor het laatste nieuws.

Festival Classique wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Gemeente Den Haag, CultuurSchakel, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Dioraphte, VSBfonds, Stichting Thurkow Fonds, De M.A.O.C. Gravin van Bylandt Stichting, Stichting Van Rees Klatte, Stichting Zabawas en Hendrik Muller Fonds. Het programma wordt samengesteld door artistiek leider Marieke Hopman.

Festival Classique website, Facebook, Twitter, Instagram


< Terug naar het overzicht