Programma Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht bekend

27 December 2022 — 30 December 2022

JJ5

Muziek in kleine bezetting, op het allerhoogste niveau. Met Janine Jansen als artistiek leider én solist en Amihai Grosz als gastprogrammeur bezorgt het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht (IKFU) tussen 27 en 30 december een muzikale uitsmijter van dit jaar. Naast het festivalhart van de belangrijke partner TivoliVredenburg zijn diverse Utrechtse kerken en onverwachte bijzondere locaties in de stad betrokken om plek te bieden aan toptalenten.
Na twee jaar coronabeperkingen pakt het festival weer flink uit met Appeltaartconcerten, de Bibliothekentour, wandelconcerten en veel meer. De kaartverkoop start op woensdag 9 november en de tickets zijn te bestellen via de gloednieuwe site van het festival.

Al bijna 20 jaar organiseert het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht diverse programma’s die muziek op topniveau toegankelijk maken voor een breed publiek. Directeur Janneke Slokkers: “Na de luwe periode van kunst en cultuurbeleving bieden we in de aankomende kerstvakantie een prachtig programma met de allerbesten van de wereld. We zetten de deuren wijd open met de uitnodiging: laat je verrassen. We betrekken de hele stad, de bezoeker beleeft unieke locaties waar je anders niet zo snel komt.” Zo kan de muziekliefhebber bijvoorbeeld in de Smeezaal van het Bartholomeus Gasthuis genieten van het Rotterdamse North Sea String Quartet, één van de meest veelzijdige strijkkwartetten van Nederland. Of tijdens één van de wandelconcerten Bakkie Bach beleven, De Koffiecantate van J.S. Bach, een geestige mini-opera waarin vader Schlendrian zijn dochter Lieschen van haar koffieverslaving af probeert te krijgen.

Gratis Bibliothekentour
“Er is voor ieder wat wils, ook de gratis Bibliothekentour is een aanrader.” vertelt Janneke Slokkers verder. “En we zijn natuurlijk erg blij dat Janine Jansen als artistiek leider er zelf ook weer bij is dit jaar! Ze zal elke festivaldag te zien en te horen zijn onder meer tijdens het openingsconcert samen met Amihai Grosz en zijn internationale muziekvrienden.” Op de openingsavond van het festival kan het publiek de allermooiste kamermuziek beleven: het overbekende tweede strijkssextet van all time favorite Brahms, het romantische Maiblumen blühten überall met sopraan Alma Sadé. Het concert wordt afgesloten door Janine Jansen als solist in het concert voor viool, piano en kwartet van Chausson. Daarnaast zal Janine zich ontfermen als coach van de New Generation Artists die zich op vrijdag 30 december met haar zullen presenteren tijdens een concert in de Hertz.

Spectaculair slotconcert
Na vier enerverende festivaldagen sluit het festival op een bijzondere wijze het programma af: Tsjaikovski’s beroemde strijkersserenade staat op de lessenaar waardoor niet alleen de internationale festivalmusici allemaal te zien en te horen zijn maar ook de fantastische New Generation Artists.

AVROTROS zal als vaste mediapartner van het IKFU de avondconcerten live gaan uitzenden op NPO Radio 4. Het complete programma is te vinden op www.kamermuziekfestival.nl.

< Terug naar het overzicht