Mozarts geliefde meesterwerk Die Zauberflöte toert vanaf 20 januari door het land

20 January 2023 — 23 February 2023

NRO3

Van 20 januari t/m 23 februari toert de Nederlandse Reisopera door het land met Die Zauberflöte. Geniet van Mozarts geliefde meesterwerk in een nieuwe, groots opgezette enscenering van regisseur Floris Visser. De première van deze coproductie van de Reisopera met de Volksoper Wien is vrijdag 20 januari in het Enschedese Wilminktheater.

Het is 25 jaar na het tragische overlijden van de Koning van de Zon. De Koningin van de Nacht tracht de macht te grijpen over de wereld en het gehele universum, met desastreuze gevolgen. Lukt het Tamino en Pamina om het evenwicht tussen zon en maan, man en vrouw, mens en natuur te herstellen? Is de verdorde aarde nog te redden van een onafwendbare klimaatcrisis of pakken de kinderen de handschoen op?

Regisseur Floris Visser situeert Mozarts operaklassieker in een wereld waarin het evenwicht op aarde, tussen mens en natuur, man en vrouw, zon en maan en alle elementen verstoord is. De aarde stevent af op verwoesting: kunnen Tamino en Pamina het tij nog keren?

Floris Visser regisseerde voor de Nederlandse Reisopera meerdere succesvolle producties gemaakt. Zijn La traviata (2017) kreeg lovende recensies en zijn Orphée et Eurydice (2015) werd door Place de l’Opera zelfs verkozen tot Opera van het Jaar.

DIE ZAUBERFLÖTE
Pamina: Isabel Weller, Tamino: David Kerber, Papageno: Modestas Sedlevičius, Papagena: Ekaterina Protsenko, Köningin der Nacht: Sophia Theodorides, dames: Kristina Bitenc, Polly Leech & Anna Traub, Monostatos: Mark Omvlee, e.a. Regie: Floris Visser, muzikale leiding: Marcus Merkel / Wolfgang Wengenroth, decorontwerp: Rae Smith, kostuumontwerp: Justin Arienti, lichtontwerp: Alex Brok, video-ontwerp: Alex Uragallo, choreografie: Pim Veulings, dramaturgie: Klaus Bertisch. Muzikale begeleiding: Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel, koor: Consensus Vocalis, kinderfiguranten: Reisopera Kinderkoor & kinderen uit de speelstad.

SPEELLIJST
vr 20 & zo 22 jan: Wilminktheater, Enschede
do 26 jan: Chassé, Breda
za 28 jan: DNK, Assen
di 31 jan: Theater a/h Vrijthof, Maastricht
do 2 feb: Stadstheater Arnhem
za 4 feb: Stadsschouwburg Utrecht
di 7 feb: Parktheater Eindhoven
do 9 feb: De Spiegel, Zwolle
di 14 feb: Orpheus, Apeldoorn
vr 17 & zo 19 feb: Carré, Amsterdam
di 21 feb: Stadsschouwburg Groningen
do 23 feb: Amare, Den Haag

Nederlandse Reisopera: website, Facebook, Twitter, Instagram, YouTube

< Terug naar het overzicht