Klassiek buitenfestival Klaterklanken op 4 locaties in Nederland

16 July 2022 — 04 September 2022

Klaterklanken

Vanaf 16 juli aanstaande start de 5e editie van Klaterklanken. Dit intieme buitenfestival met klassieke muziek is te bezoeken op vier prachtige landgoederen en buitenplaatsen in Nederland. Het muzikale recept van Klaterklanken is al vijf jaar uitermate succesvol. Bezoekers wandelen, onder leiding van een gids, in kleine groepen naar een aantal verborgen locaties op het landgoed. Vervolgens luisteren en kijken zij naar korte concertjes van vooral jonge musici en ensembles. Wat de musici spelen, wordt van te voren niet bekend gemaakt. De musici staan midden in de natuur, zonder podium, en er zijn geen stoelen maar kussentjes in het gras voor de bezoekers.

Familie- en randprogramma
Naast deze concertwandelingen presenteert Klaterklanken familieconcerten, extra concerten oa. met het Maat Saxophone Quartet en een randprogramma met lokaal klassiek talent.

“Klaterklanken presenteert vooral jonge, professionele musici met oog en oor voor het muzikale avontuur en de interactie met het publiek. Voor het publiek is kennis van klassieke muziek totaal niet nodig. ‘Met je voeten in het gras en je hart vol muziek’, is het enige dat belangrijk is”, aldus Idske Bakker, artistiek leider van Klaterklanken.

Wanneer en waar
Klaterklanken is in de zomer van 2022 te zien op:
zondag 17 juli Buitenplaats Elswout in Overveen
zaterdag 23 juli Landgoed Weldam in Markelo
zondag 24 juli Landgoed de Haere in Olst
zondag 4 september Kasteel Rosendael te Rozendaal

Deelnemende musici en ensembles zijn onder andere:
ADAM Quartet, Jelmer de Moed, Slagwerk Den Haag, Anna Serierse en Cas Jiskoot, Maat Saxophone Quartet, het Epos Ensemble en het Dianto Reed Quintet.

Net zoals in de voorgaande jaren laten de musici ook in 2022 hun muzikale visie horen op de romantische klaterende beekjes, de onverwachte folies, de statige gebouwen, de fluitende vogels en de geheimzinnige bosschages op de vaak sprookjesachtige landgoederen en buitenplaatsen. Het reizende festival kent dit jaar de nieuwe locatie Landgoed Weldam in Markelo.

Meer informatie over Klaterklanken op www.klaterklanken.nl
Kaartverkoop start op maandag 9 mei 2022.

< Terug naar het overzicht