In de ban van Beethoven met Maria Milstein

05 May 2019 — 11 May 2019

Maria Milstein foto rechtenvrij fotograaf Marco Borggreve klein

Maandenlang zijn zij In de ban van Beethoven en werken zij, samen met violiste Maria Milstein, intensief aan één van zijn meest feestelijke werken: het Septet. Vanaf zondag 5 mei 2019 klinkt het resultaat van alle inspanningen en spelen zes jonge topmusici in de dop samen met Maria Milstein het werk in Amsterdam, Breda en Dalfsen. “Ik heb zelf het geluk gehad om vanaf mijn vroege studiejaren samen met geweldige musici als Dmitri en Liza Ferschtman te mogen spelen”, zegt Maria Milstein “Voor mijn ontwikkeling is dat van cruciaal belang geweest. Je ziet van nabij hoe ze werken en ze delen hun visie op de muziek. Nu is het de beurt aan mij om ervaringen en kennis door te geven.” Maria Milstein won in 2018 De Nederlandse Muziekprijs.

“Het Septet, geschreven door een nog jonge Beethoven, bruist van de energie en levenslust en is vol humor”, vervolgt de violiste. “Als we alles goed doen gaan we klinken als een minisymfonie, maar wel met alle kleuren en timbres van een groot orkest. Het Septet heeft een uitdagende, solistische partij voor elk instrument en vraagt tegelijkertijd om een scherp en verfijnd samenspel.”

In de Ban van Beethoven maakt deel uit van het talentontwikkelingstraject van Stichting Noorderkerkconcerten. “Naast de intensieve repetities en optredens met Maria Milstein maakt ook een masterclass ondernemerschap deel uit van het programma”, zegt directeur Ilonka van den Bercken. “De musici zijn net of bijna afgestudeerd. Ze kunnen prachtig spelen maar hoe nu verder? Wie helpt je bij de verdere ontwikkeling van je spel? Hoe begin je een carrière? Hoe verkoop je jezelf aan een concertorganisator? Wie helpt je de juiste keuzes te maken? Wij willen de jonge musici graag helpen hun carrière zowel artistiek als zakelijk op de rails te krijgen.”

Audities
Uit de tientallen aanmeldingen vanuit heel Nederland selecteerden Maria Milstein, klarinettist Bart de Kater en Ilonka van den Bercken zes musici voor de uitvoering van Beethovens Septet. Tijdens de audities kwamen zij als besten naar voren. Ze studeren aan de conservatoria van Den Haag, Amsterdam en Antwerpen. De namen: Hessel Moeselaar - altviool, Melle de Vries - cello, Lindy Karreman - hoorn, Sergio Sanchez Martin - klarinet, Andrés Subiela - contrabas en Rachel Parker - fagot.

In de Ban van Beethoven met Maria Milstein
Zondag 5 mei 2019, aanvang 15.00 uur.
Theater De Stoomfabriek, Koningeninnenplein 2, Dalfsen

Vrijdag 10 mei 2019, aanvang 20.15 uur
Lutherse Kerk, Veemarktstraat 11, Breda

Zaterdag 11 mei 2019, aanvang 14.00 uur
Noorderkerk, Noordermarkt 48 in Amsterdam.

Halverwege het traject verzorgen de musici, aangevuld door hoboïste Wilma Jongsma, twee recitals met werken van Beethoven, Nielsen en Glinka: vrijdag 5 april in de Lutherse Kerk in Breda en zaterdag 13 april in de Noorderkerk in Amsterdam.

Tickets & Info www.noorderkerkconcerten.nl/in-de-ban-van

< Terug naar het overzicht