Gitarist Otto Tolonen in Nederland

29 February 2020 — 29 February 2020

Otto Tolonen afbeelding rechtenvrij fotograaf Mika Kirsi II

De Finse gitarist Otto Tolonen is altijd op zoek naar nieuwe, onbetreden paden wat betreft repertoire, speeltechniek en samenwerkingen. Hij speelt zowel muziek die al eeuwen op ontdekking ligt te wachten als composities waarvan de inkt nog nat is. Zaterdagavond 29 februari 2020 komt hij naar Het Concertgebouw in Amsterdam. Hij speelt muziek van onder meer Vicente Asencio en Eduardo Lopez Chavarri, twee componisten uit de vorige eeuw. Componist Luis Narvaez vertegenwoordigt de middeleeuwen en de jonge, innovatieve Finse componist Antti Auvinen schreef een nieuw werk, speciaal voor dit optreden in Amsterdam.

Het Amerikaanse Soundboard schreef over Otto Tolonen: Hij is een briljant gitarist met indrukwekkend veel inzicht. Hij blinkt uit door zijn meesterlijke techniek en ultieme beheersing van klankkleur, articulatie, rubato en dynamiek.

Otto Tolonen won prijzen op tientallen internationale gitaarconcoursen waaronder die van Andrés Segovia (Spanje), Markneukirchen (Duitsland), Tokyo International en de Guitar Foundation of America. Zijn carrière is op stoom geraakt, Tolonen is niet meer te stuiten.

Kijk en luister

Het concert maakt deel uit van de serie Meesters op de Gitaar, de enige gitaarserie in Het Concertgebouw.

Informatie
Gitarist Otto Tolonen
Zaterdag 29 februari 2020 | 20.15 uur
Kleine Zaal van Het Concertgebouw, Amsterdam
Tickets & Info: www.meestersopdegitaar.nl en www.concertgebouw.nl

< Terug naar het overzicht