Gershwin Celebration Tour met Fay Claassen, Matangi Quartet en Millennium Jazz Orchestra

17 November 2019 — 30 November 2019

Millennium Jazz Orchestra afbeelding rechtenvrij fotograaf Hardy Klink

Exact honderd jaar nadat George Gershwin de wereld veroverde met zijn eerste grote hit Swanee gaan zangeres Fay Claassen, het Matangi Quartet en het Millennium Jazz Orchestra op tournee met de Gershwin Celebration Tour. Vette bigbandklanken worden afgewisseld met fragiele strijkers en prachtige ballads. Veelal zal de muziek klinken als een feest der herkenning, soms ook als gloednieuw repertoire. In Rhapsody in Blue neemt het Matangi Quartet de solistische pianorol voor z’n rekening. De première vindt plaats op zondag 17 november 2019 in Theater De Spiegel in Zwolle. Ook zijn er concerten in Venlo, Amsterdam, Haarlem, Hardenberg en Rotterdam.

“Leonard Bernstein noemde Gershwin op Tchaikovsky na de meest melodische componist ooit.”, zegt Joan Reinders, dirigent van het Millennium Jazz Orchestra. “De muziek van Gershwin staat voor het Amerika van een eeuw geleden. De musical en Broadway vierden hoogtij. Gershwin is de grootste componist van Amerika en was een voorbeeld voor velen, waaronder Bernstein.”

Met zijn Rhapsody in Blue heeft Gershwin als het ware een muzikale caleidoscoop van Amerika gemaakt. Drie wezenlijke onderdelen van het Amerikaanse muziekleven smelten samen: jazz, blues en klassieke muziek. Joan Reinders: “In onze uitvoering, met het strijkkwartet dat de rol van de piano op zich neemt, krijgt het stuk een extra klassieke gloed.” Verder staan er bekende melodieën uit de opera Porgy and Bess op het programma en natuurlijk kan Summertime niet ontbreken. De arrangementen van Joan Reinders, hij tekende voor alle transcripties, zijn veelal doorspekt met klassieke invloeden.

Informatie Gershwin Celebration Tour
Millennium Jazz Orchestra | Matangi Quartet | Fay Claassen
zondag 17 november 2019 Zwolle Theater De Spiegel (première)
woensdag 20 november 2019 Amsterdam Bimhuis
zaterdag 23 november 2019 Haarlem Philharmonie
zondag 24 november 2019 Hardenberg Theater De Voorveghter
zaterdag 30 november 2019 Rotterdam De Doelen

De try-out vindt plaats op zondag 20 oktober in De Maaspoort in Venlo.
Tickets & Info www.millenniumjazzorchestra.nl

< Terug naar het overzicht