Fuse presenteert debuutalbum Studio en maakt landelijke tournee

31 March 2017 — 12 May 2017

Fuse

Op 21 oktober presenteert Fuse het debuutalbum Studio en vervolgens toert het zestal van 13 november 2016 tot 12 mei 2017 door het hele land. Daarnaast blijft de strijkersformatie ook in het nieuwe seizoen de huisband van Podium Witteman.

“Virtuoos, technisch begaafd en vooral tot op het merg muzikaal”, schreef het Haarlems Dagblad over Fuse. Het energieke zestal speelde zich het afgelopen jaar in de kijker met optredens bij onder meer Podium Witteman, Radio 4 en De Wereld Draait Door.

Fuse staat erom bekend de muzikale invloeden van de zes groepsleden bij elkaar te brengen in een unieke mix van klassiek, jazz, pop en improvisatie. In de ongewone bezetting van strijkkwartet, contrabas en percussie speelt Fuse hun favoriete muziek, door en voor hen bewerkt en geschreven. Met optredens door het hele land laat de groep zien een publiek te vinden van club en kerk tot festival en concertzaal. Enkele recente hoogtepunten zijn optredens op SAIL, de Robecoserie van het Concertgebouw, festival Wonderfeel en een eigen podium op Festival Classique.

Debuutalbum Studio
Op 21 oktober verschijnt het debuutalbum Studio. Met ruim vierhonderd optredens sinds hun oprichting in 2012 is het podium voor Fuse dé plek geweest voor experiment. Studio bevat de muziek die de groep na die periode het meest is bijgebleven en Fuse heeft gevormd tot wat het nu is. Op het album staan eigen bewerkingen van Bartók en Shostakovitsj, muziek van Nils Frahm en Frank Zappa en nieuw werk van de Nederlandse componisten Tom Trapp en Jacob Ter Veldhuis. De opnames hadden plaats in studio Fattoria-Musica in Osnabrück en de Wisseloord Studio’s in Hilversum.

Fuse website | Facebook | twitter

Tournee
vr 31 mrt: Musis, Arnhem, za 1 apr: Nicolaas Concerten, Wesepe, do 6 apr: Hoge Woerd, Utrecht, zo 9 apr: De Kring, Roosendaal, vr 14 apr: Schouwburg Amstelveen, zo 23 apr: Theater Cool, Heerhugowaard, za 29 apr: De Harmonie, Leeuwarden, vr 5 mei: De Kleine Komedie, Amsterdam, za 6 mei: Muziekgebouw F. Philips, Eindhoven, vr 12 mei: Muziekcentrum Enschede

< Terug naar het overzicht