Familievoorstellingen Puls & Ritme, Anne & Zef en Goed Gesnaveld

10 April 2022 — 22 May 2022

RO Den Haag

In de maanden april en mei presenteert Residentie Orkest Den Haag maar liefst drie heerlijke voorstellingen voor de hele familie: het concert Puls & Ritme, de jeugdopera Anne & Zef en het concert Goed Gesnaveld. Tickets zijn te koop via de website residentieorkest.nl


zo 10 april, 11.00 & 13.00 uur, Concertzaal Amare: PULS & RITME (6+)

Kun jij ook moeilijk stilzitten? En al helemaal als je muziek hoort? Dan is het concert Puls & Ritme echt iets voor jou! Het Residentie Orkest olv Hans Leenders en de vier slagwerkers van Percossa laten tijdens deze voorstelling allerlei muziek horen. Van hard tot zacht en van snel tot langzaam. En wat nog veel leuker is: jij mag meedoen. Door te knippen met je vingers, te klappen in je handen of te trommelen op je knieën. Samen met de andere kinderen maak je zo bijvoorbeeld het geluid van een donderslag of een regenbui. Vet!

zo 24 april, 11.00 uur, Studio Amare: ANNE & ZEF (12+)
Anne Frank kwam om in concentratiekamp Bergen-Belsen. Zef, een Albanese jongen uit onze tijd, is het slachtoffer van bloedwraak. Ze ontmoeten elkaar in de hemel en komen erachter dat ze ondanks cultuurverschillen veel met elkaar gemeen hebben. Zo is Anne schrijfster en speelt Zef graag toneel. Beiden hebben soms ook problemen met hun ouders. Ze vertellen over hun leven en komen daardoor steeds dichter bij elkaar. De hartverwarmende jeugdopera Anne & Zef is gebaseerd op het dagboek van Anne Frank, en het succesvolle toneelstuk Anne en Zef. Met sopraan Mireille Bittar als Anne en bariton Benjamin de Wilde als Zef. Muziek en dirigent: Monique Krüs.

zo 22 mei, 11.00 uur, Concertzaal Amare: GOED GESNAVELD (4+)
Stel, je bent het laatste ei in een vogelnest. Als je eindelijk uitkomt, hebben je broertjes en zusjes allang hun vliegdiploma A. Jou lachen ze uit, want ze vinden je raar. Je klinkt ook nog eens anders: het is meer zingen... Als zelfs de oudere vogels je in je staart pikken, vlucht je de wijde wereld in. Daar loert gevaar achter elke pol riet en in elke schuur, maar je ontmoet er ook andere ‘vreemde’ vogels. Samen klinken jullie heel bijzonder. Het heerlijke Goed Gesnaveld is een fris muzikaal avontuur, losjes gebaseerd op Het lelijke jonge eendje van H.C. Andersen. Met Klaartje van Veldhoven (sopraan) en Art Srisayam (dans). Regie: Pepijn Kladder, tekst: Floortje Schoevaart, muziek: Max Knigge.

Residentie Orkest Den Haag website, Facebook, Twitter, Instagram, YouTube

< Terug naar het overzicht