Eigentijdse opera ‘Bruid te koop!’

14 March 2020 — 25 April 2020

Bruid te koop

Van 14 maart t/m 25 april toert de Nederlandse Reisopera door het land met Bruid te koop!, een volwassen sprookje vol seks en humor. Laetitia Gerards, Denzil Delaere, Mark Omvlee en Francis van Broekhuizen vertolken hoofdrollen in de eigentijdse, Nederlandse bewerking van Bedřich Smetana’s komische opera Die verkaufte Braut.

Marenka heeft verkering met de knappe, maar arme Jenik. Dan staat plotseling de oude huwelijksmakelaar Kezal bij haar ouders voor de deur. Hij duwt hen een bijna vergeten contract onder de neus. In ruil voor een grote lening heeft Marenka’s vader Kruschina haar als bruid aan Micha’s zoon Vasek beloofd. Breekt hij die overeenkomst, dan moet hij de lening volledig terugbetalen.

Accepteert Marenka het contract? Hoe reageert Jenik? En de nieuwe huwelijkskandidaat Vasek? Laetitia Gerards, Denzil Delaere, Mark Omvlee en Francis van Broekhuizen vertolken hoofdrollen in Bruid te koop!, de fonkelnieuwe, Nederlandse bewerking door Anne Lichthart van Bedřich Smetana’s Die verkaufte Braut. Ze heeft de komische opera van alle folklore ontdaan en de klassieker omgetoverd tot een eigentijds, volwassen sprookje vol seks en humor.

BRUID TE KOOP!
Marenka: Laetitia Gerards, Kruschina: Wiebe-Pier Cnossen, Ludmilla: Martina Prins, Jenik: Denzil Delaere, Vasek: Mark Omvlee, Micha: Florian Just, Hata: Francis van Broekhuizen, Kezal: Huub Claessens, Dr. Zonde: Robert Burt, Esmeralda: Hanne Roos, Mr. Zuster: Jacques de Faber.
Regie: John Yost, muzikale leiding: Ed Spanjaard, koordirigent: Andrew Wise, choreografie: André de Jong, decor- en kostuumontwerp: Gary McCann, lichtontwerp: Marc Heinz. Met het Orkest van het Oosten/Het Gelders Orkest en koor Concensus Vocalis.

SPEELLIJST
za 14 mrt: Wilminktheater, Enschede
zo 22 mrt: Stadsschouwburg Groningen
do 26 mrt: Stadsschouwburg Utrecht
za 28 mrt: Theater a/h Vrijthof, Maastricht
di 07 apr: Parkstad Limburg Theaters, Heerlen
di 14 apr: Zuiderstrandtheater, Den Haag
do 16 apr: Theater Carré, Amsterdam
za 18 apr: De Spiegel, Zwolle
di 21 apr: Theater Rotterdam
do 23 apr: Chassé Theater, Breda
za 25 apr: Atlas Theater, Emmen

Nederlandse Reisopera: website, Facebook, Twitter, Instagram, YouTube

< Terug naar het overzicht