Combattimento, barok op zijn best

28 November 2021 — 28 November 2021

combattimentoeduardus lee2

Op zondag 28 november om 11.00 uur speelt Combattimento in het gemeentehuis van Bloemendaal. In het programma van 28 november slaat het ensemble een brug tussen de oude Bach en de jonge generatie na hem.

Combattimento is een van de meest toonaangevende Nederlandse muziekensembles op het gebied van barokmuziek. De leden van Combattimento, ieder met solistische kwaliteiten, dragen een schat aan kennis en ervaring met zich mee. Samen vormen ze een hecht ensemble dat jaren heeft gewerkt aan een geheel eigen klank en speelwijze: energiek, vurig, stijlbewust. De leden spelen op eigentijdse instrumenten en kijken naar de muziek uit de 17e en 18e eeuw met de ogen van nu. Ze onderzoeken hoe de muziek destijds klonk en verkennen de grenzen van de barokke extravagantie. Het resultaat is een spannende muziekbeleving. U hoort werken van Johann Sebastian Bach, drie van zijn zonen, Christoph Nichelmann en Johann Gottlieb Janitsch.

Het concert vindt plaats op zondag 28 november om 11 uur (zaal open om 10.30 uur) in het gemeentehuis van Bloemendaal aan de Bloemendaalseweg 158. Kaarten zijn te koop voor € 24,-. Jongeren tot 26 jaar betalen €12,-. Kaarten zijn te koop via www.muzenforum.nl en aan de zaal op de dag van het concert. Voor het concert is een coronatoegangsbewijs nodig.

Stichting Muzenforum organiseert ieder jaar van september t/m april acht zondagochtendconcerten die worden gegeven in het gemeentehuis van Bloemendaal. Diversiteit in het aanbod staat voorop: van solisten tot ensembles en zowel instrumentaal als vocaal. Op de website (www.muzenforum.nl) leest u een uitgebreide beschrijving van de concerten.

< Terug naar het overzicht