Bachfestival Dordrecht in 2022 in teken van fantasie

17 June 2022 — 25 June 2022

BFD

Voor het eerst in vier jaar zal dit jaar in Dordrecht weer een volledig Bachfestival plaatsvinden. Het tweejaarlijkse festival, dat door de Covidmaatregelen twee kleinere edities had georganiseerd in 2020 en 2021, was voor het laatst in volle glorie in 2018 te bezoeken. Dit jaar, van 17 tot en met 25 juni, zal het Bachfestival weer negen dagen neerstrijken in de enige stad van Nederland met een heus Bachorgel! Internationale topartiesten spelen naast de Nederlandse top en lokale amateurs; Bach en andere oude muziek wordt vermengd met hedendaagse composities en dit jaar zelfs met dance; meerdere kunstdisciplines komen elkaar tegen. Hoe dan ook zal het festival weer een bron van verrassingen zijn. De early bird ticket sale start op 21 maart, de verjaardag van J.S. Bach. Meer informatie op www.bachfestivaldordrecht.nl
https://www.bachfestivaldordrecht.nl/

Het Bachfestival staat dit jaar in het teken van het thema ‘fantasie’. Fantasie die nodig is om geweldige muziek te kunnen componeren, fantasie om deze uit te kunnen voeren en fantasie om over grenzen van het voor de hand-liggende te kijken. “We duiken in het hoofd van Bach en belichten zijn fantasieën waarmee hij buiten zijn eigen gebaande paden trad. Ook zetten we de muzikale vorm fantasie centraal in de orgelconcerten en kijken we hoe wij onze fantasie in kunnen zetten om de muziek van Bach in een nieuw licht te zetten.” aldus artistiek directeur Marieke Hopman. “Publiek beleeft een klassiek concert op een ander manier, we gaan deze editie een verbinding aan met technologie, poëzie, dans en natuurlijk nieuw werk. Omdat het Bachfestival altijd oud en nieuw met elkaar vermengt, weet bijna niemand wat ze kunnen verwachten, maar toch is iedereen altijd prettig verrast.”

Early Bird Ticket Sale
Op 21 maart start de Early Bird kaartverkoop. In de aanloop naar deze dag, de verjaardag van J.S. Bach, zullen de eerste concerten bekend worden gemaakt.

< Terug naar het overzicht