Appeltaartconcert met zangeres Karin Strobos in theater Stefanus

07 November 2019 — 18 November 2019

Karin Strobos Keke Keukelaar2

De Stichting Appeltaartconcerten verzorgt jaarlijks zo’n 175 concerten buiten de concertzalen. Er wordt bijvoorbeeld gespeeld in buurthuizen, wijktheaters en zorginstellingen.

In november klinken er bijzondere romantische liederen bij de Appeltaartconcerten. Zangeres Karin Strobos zingt over vanalles: liefde, natuur en diepe verlangens. Ze wordt begeleid door altviolist Michiel Holtrop en een zeer virtuoze pianist. Naast het muzikale drama staan er uiteraard ook hele vrolijke stukken op het programma. In de pauze is er….appeltaart.

Op het programma staat muziek van Johannes Brahms en Frank Bridge. Zij schreven liederen voor mezzo sopraan, altviool en piano. En speciaal voor de Appeltaartconcerten schreef de Nederlandse componist Joey Roukens vier liederen in dezelfde bezetting. Ook staan er werken van de Spaans/Baskische componist Jesus Guridi op het programma. Het wordt een feestje!

Speellijst
07-11-19 14.00 Bibliotheek Zeist, Markt 1 Zeist
14-11-19 14.30 Eigen Haard, Sparrenlaan 1 Zwanenburg
15-11-19 14.00 Bibliotheek Bilthoven, Planetenplein 2 Bilthoven
17-11-19 15.30 Theater de Lugt, de lugt 17 Rotterdam
18-11-19 10.30 ZIMIHC theater Stefanus, Braziliedreef 2 Utrecht

De concerten zijn gratis toegankelijk, behalve het concert op 17 november, daar is de toegang 8 euro). Een vrijwillige bijdrage aan de uitgang wordt op prijs gesteld.

Mezzo sopraan Karin Strobos zingt regelmatig hoofdrollen in grote operaproducties in binnen en buitenland. Maar de Appeltaartconcerten hebben haar hart gestolen. We zijn heel erg blij dat ze tijd voor deze serie heeft vrijgemaakt! Pianisten Daniel Kramer en Ernst Munneke wisselen elkaar af. Ze zijn beide klaviervirtuozen met een uitgebreide kamermuziek praktijk. Altviolist Michiel Holtrop is artistiek leider van de Stichting Appeltaartconcerten en bedenker van mooie concertprogramma’s.

De Appeltaartconcerten worden mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van Stichting Appeltaartconcerten, sponsoren en de samenwerkingspartners.
Meer informatie: www.appeltaartconcerten.nl

< Terug naar het overzicht