Terug naar het overzicht
cover
Shostakovich The War Symphonies / Shostakovich against Stalin
€ 24,99 Bestellen
Toevoegen aan winkelmandje Bestellen

Shostakovich

The War Symphonies / Shostakovich against Stalin

0880242610188

Componist Shostakovich
Titel The War Symphonies / Shostakovich against Stalin
Artiest Netherland Radio Philharmonic / Kirov Orchestra
Dirigent Gergiev, Valery
Artikel nr. 2061018
EAN Code 0880242610188
Aantal CD's 1
Label EUROARTS
Releasedatum 2016-05-26
# Titel & Artiest Tijd
1 "A Man of his time" — SHOSTAKOVICH, D. 002:36
2 Lady Macbeth of Mtsensk — SHOSTAKOVICH, D. 006:13
3 Sinfonie Nr. 4 — SHOSTAKOVICH, D. 004:32
4 Early Years - Sinfonie Nr. 5 — SHOSTAKOVICH, D. 006:55
5 The Camps - KGB summons — SHOSTAKOVICH, D. 008:39
6 Siege of Leningrad - Sinfonie Nr. 7 — SHOSTAKOVICH, D. 015:33
7 Sinfonie Nr. 8 — SHOSTAKOVICH, D. 006:14
8 Victory - Sinfonie Nr. 9 — SHOSTAKOVICH, D. 004:01
9 1948 Congress of Composers — SHOSTAKOVICH, D. 009:18
10 Fim Music — SHOSTAKOVICH, D. 003:33
11 Stalin's Death - Conclusion — SHOSTAKOVICH, D. 005:51
12 Abspann — SHOSTAKOVICH, D. 002:57

LABELPORTRET

EuroArts - Listen with your eyes!

Listen with your eyes! is het spitsvondige motto van EuroArts, en daarmee zegt het dvd- en blu-ray-label helemaal niets te veel. Zet je oren open, geef je ogen goed de kost en zie wat je hoort...

Al gaat er niets boven onze fysieke aanwezigheid bij een liveconcert, één aspect blijft jammer: de luisterervaring is per definitie uniek en onherhaalbaar. De audio- industrie heeft dat probleem al meer dan een eeuw geleden opgelost, maar het bleef luisteren met je oren, de ogen deden niet mee. Sinds de opkomst van de video kunnen we ook zien wat we horen en een gespecialiseerd label als EuroArts draagt daaraan heel wat steentjes bij. Concertopnamen, opera’s, balletvoorstellingen, documentaires, artiestenportretten, historische opnamen: de catalogus is onuitputtelijk. En je ziet veel meer dan je hoort, want de camera komt overal...

Kijk je naar de releases die EuroArts aankondigt voor het voorjaar van 2016, dan weet je bijna niet waar te beginnen. Toch maar een greep: wereldsterren als Simon Rattle, Daniel Barenboim, Mariss Jansons, Martha Argerich en Anne-Sophie Mutter zie je aan het werk, en ook van wijlen Claudio Abbado, Kurt Masur en Nikolaus Harnoncourt worden nog steeds onsterf lijke interpretaties uitgebracht. Jirí Belohlávek dirigeert de complete symfonieën van Dvorák. De hoogbejaarde pianist Menahem Pressler is te zien in een prachtig programma Gala 2014, solo en met de Berliner Philharmoniker onder Simon Rattle, met als bonus de documentaire The Life I love.

De samenwerking van EuroArts met de Berliner Philharmoniker levert nog meer op, zoals het Paasconcert 2015 in Baden- Baden met Bernard Haitink en Isabelle Faust. Ook van de Berliner de jaarlijkse vrolijkheid van de zomerse Waldbühne. Maar er is ook veel opera: de Salzburger Festspiele, de opera’s van San Francisco, Stuttgart, München, Berlijn, de Ruhrtriennale. Van de filmer Bruno Monsaingeon verschijnt een nieuwe documentaire over Sviatoslav Richter en Gennadi Rozjdestvenski. Larry Weinstein maakte een film over Sjostakovitsj’ oorlogssymfonieën. Ook om naar uit te kijken: The Tchaikovsky Files, waarvoor Ralf Pleger zich baseerde op Tsjaikovski’s brieven en dagboeken.

Het opvallendste resultaat dit jaar van de liaison tussenEuroArts en Warner Music is The Menuhin Century, gewijd aan de man die als weinig anderen het vioolgeluid van de twintigste eeuw heeft bepaald. Yehudi Menuhin werd honderd jaar geleden geboren. Voor Warner en EuroArts gezamenlijk is dat een goede reden om eens goed uit te pakken met een luxe uitgave van elf dvd’s en tachtig cd’s plus boekwerk. De grote violist stond van 1929 tot 1998 onder contract bij HMV, later EMI, en zijn uitgebreide catalogus hoort nu bij Warner thuis. Bruno Monsaingeon is verantwoordel ijk voor het dvd-aandeel van EuroArts, met vaak nog nooit geziene concertopnamen en documentairebeelden van Menuhin, en voor het mooi verzorgde en zeer informatieve boekwerk van 250 pagina’s. Een document van een muzikale eeuw en een collector’s item van blijvende waarde.

Gerard Scheltens (3-2016)

  • 2061018 OP DVD War Symphonies cover
  • cover
  • cover
Terug naar het overzicht