Terug naar het overzicht
cover
Rachmaninov, S. Piano Concertos Nos 2&3 - Buniatishvili
€ 23,99 Bestellen
Toevoegen aan winkelmandje Bestellen

Rachmaninov, S.

Piano Concertos Nos 2&3 - Buniatishvili

0889854024123

Componist Rachmaninov, S.
Titel Piano Concertos Nos 2&3 - Buniatishvili
Artiest Buniatishvili, Khatia / Czech Philharmonic Orchestra
Artikel nr. 000241288985
EAN Code 0889854024123
Aantal CD's 1
Label SONY CLASSICAL
Releasedatum 2017-03-09
# Titel & Artiest Tijd
1 1. Moderato - Più vivo - Allegro - Maestoso: Alla marcia - Moderato — RACHMANINOV, S. 009:59
2 2. Adagio sostenuto — RACHMANINOV, S. 010:55
3 3. Allegro scherzando - Moderato - Allegro scherzando - Presto - Moderato - Allegro scherzando - All — RACHMANINOV, S. 010:43
4 1. Allegro ma non tanto - Allegro molto: Alla breve — RACHMANINOV, S. 016:08
5 2. Intermezzo: Adagio - attacca — RACHMANINOV, S. 009:36
6 3. Finale: Alla breve - Scherzando - Più vivo - Lento - Tempo 1 - Vivace — RACHMANINOV, S. 013:06

Aanbevolen door...

Pianiste Khatia Buniatishvili heeft na vier jaar weer een album opgenomen met een orkest. Deze opname is samen met het Czech Philharmonic Orchestra onder leiding van Paavo Järvi, en zij voeren het Tweede en Derde pianoconcert van Rachmaninov uit. Het is een frisse kijk op het laatromantische stuk. Buniatishvili’s eigen stijl maakt dat ze de muziek anders interpreteert dan anderen, en met veel passie en talent uitvoert. Het orkest heeft een prachtige prestatie geleverd. Het Derde pianoconcert is mijn favoriet. De pianosolo die daarin plaatsvindt is ongelofelijk snel en zo briljant. Wees welkom en kom luisteren naar dit prachtige album bij Waanders In de Broeren!

Liselotte Ruijtenburg (4-2017)


Vroeger was Rachmaninovs Tweede pianoconcert het ware paradepaard, ook dankzij het uitgekiende gebruik in een sleutelscène van de filmklassieker Brief Encounter. Menigeen heeft meegesnikt op de gevoelige tonen van het langzame deel. In de laatste decennia heeft het pianistisch nog veeleisender Derde pianoconcert een gestage opmars gemaakt. Het is in de publieke perceptie langszij gekomen, zo niet nog populairder geworden dan het fameuze Tweede. Beide geniale hoogtepunten uit het oeuvre van Rachmaninov verbinden een tranentrekkende – maar altijd doordachte en gecontroleerde – dramatiek met een verbazingwekkende inventiviteit en luciditeit. Als pianist moet je dat allemaal in huis hebben en boven de stof staan. We kennen talloze beroemde opnamen van fantastische pianisten (in de eerste plaats Rachmaninov zelf met Stokowski en Ormandy) en de concurrentie is groot, maar toch kun je je altijd weer laten verrassen. Khatia Buniatishvili en Paavo Järvi kiezen niet bepaald voor de overgevoeligheid, zeg maar sentimentaliteit, die weleens in deze concerten is gelegd. Ze geven de muziek lichtheid, vaart en energie. Buniatishvili is een ongelooflijk virtuoos soliste die de muziek laat tinkelen en met schijnbaar gemak alle hindernissen neemt. Wie ernaar luistert laat zich graag meeslepen.

Gerard Scheltens (2-2017)

  • cover
  • cover

Terug naar het overzicht