Terug naar het overzicht
cover
Monteverdi \ Merula \ Strozzi \ Rogniono \ Sances Parole e querele d’amore
€ 22,99 Bestellen
Toevoegen aan winkelmandje Bestellen

Monteverdi \ Merula \ Strozzi \ Rogniono \ Sances

Parole e querele d’amore

3760009292369

Componist Monteverdi \ Merula \ Strozzi \ Rogniono \ Sances
Titel Parole e querele d’amore
Artiest Mellon, Agnes \ Visse, Dominique \ Ensemble Barcarole
Artikel nr. 0101001ZZT
EAN Code 3760009292369
Aantal CD's 1
Label ZIG ZAG TERRITOIRES
Releasedatum 2010-09-23
# Titel & Artiest Tijd
1 Interrotte speranze — MELLON, AGNES+VISSE, DOMINIQUE+BARCAROLL 003:33
2 Su la cetra amorosa — MELLON, AGNES+VISSE, DOMINIQUE+BARCAROLL 008:21
3 S'el vostro cor Madonna — MELLON, AGNES+VISSE, DOMINIQUE+BARCAROLL 003:45
4 L'Eraclito amoroso (Kantate für Sopran) — MELLON, AGNES+VISSE, DOMINIQUE+BARCAROLL 006:47
5 Viola bastarda - Ancor che col partire — MELLON, AGNES+VISSE, DOMINIQUE+BARCAROLL 004:42
6 Non vedro mai le stelle — MELLON, AGNES+VISSE, DOMINIQUE+BARCAROLL 003:59
7 Usurpator tiranno (Kantate) — MELLON, AGNES+VISSE, DOMINIQUE+BARCAROLL 007:14
8 Ti lascio anima mia — MELLON, AGNES+VISSE, DOMINIQUE+BARCAROLL 005:48
9 Lagrimosa beltà (Kantate) — MELLON, AGNES+VISSE, DOMINIQUE+BARCAROLL 003:31
10 Vorrei baciarti — MELLON, AGNES+VISSE, DOMINIQUE+BARCAROLL 003:46
11 Cantai un tempo — MELLON, AGNES+VISSE, DOMINIQUE+BARCAROLL 005:55
12 Partenza della sua Donna — MELLON, AGNES+VISSE, DOMINIQUE+BARCAROLL 003:26

Zig-Zag Territoires bedient de discofiele fijnproever

Cd’s van Zig-Zag Territoires herken je aan de speelse zebra-mascotte, steevast in ietwat priegelig formaat afgedrukt op de cover. Het Franse liefhebbers-label vond onlangs een nieuwe stal voor z’n zwart-wit gestreepte visitekaartje, want was de firma voorheen ondergebracht bij Harmonia Mundi, sinds kort valt ze onder Outhere, de Belgische productiemaatschappij die onder meer Aeon, Alpha, Fuga Libera en Ricercar onder haar paraplu herbergt.

Door Joep Christenhusz

Zig-Zag Territoires, in 1997 opgericht door Sylvie Brély en de geluidstechnicus Franck Jaffrès, kenmerkt zich, evenals de andere labels van Outhere, door een duidelijke, persoonlijke signatuur. Te midden van een tanende platenindustrie, die in toenemende mate te lijden heeft van illegale internetdownloads en een teruglopende cd-verkoop, mikt Zig-Zag nadrukkelijk op de discofiele fijnproever.
Dat doet het label met releases die zich naar eigen zeggen onderscheiden door een hoge mate van ambachtelijkheid. Lees: eigenzinnig artwork in samenwerking met beeldend kunstenaars en graphic designers, uitvoerig informatieve achtergronden in diepgravende cd-boekjes en een standvastige muzikale kwaliteit, qua uitvoering en opnametechniek. Bovendien bewees de Zig-Zagequipe al meerdere keren een neus te hebben voor spraakmakende projecten, waaronder authentieke uitvoeringen van Berlioz’ Symphonie Fantastique en Beethovens complete ouvertures en symfonieën door Anima Eterna, onder leiding van Jos van Immerseel.

Van oude muziek naar jazz en van avant-garde naar wereldmuziek
Met een catalogus die een breed scala aan muzikale stijlen omvat, maakt het Franse label zijn naam meer dan waar: van oude muziek gaat het zigzagsgewijs naar eigentijdse jazz en van twintigste-eeuwse avant-garde kriskras naar wereldmuziek.
Zo vindt men onder de nieuwste releases onder meer de aan te bevelen cd Parole e querele d’amore, waarop sopraan Agnès Mellon en countertenor Dominique Visse een bloemlezing van tweestemmige liefdesmadrigalen ten beste geven: in prachtig kleurende vocale omhelzingen en momenten van flirterige virtuositeit werpen beide zangers een bekoorlijk licht op de geraffineerde tekstexpressie van zeventiende-eeuwse grootheden als Carissimi, Merula en natuurlijk Monteverdi.
Niet minder charmant is pianiste Edna Stern, zowel qua aanblik als qua spel. Voor haar uitvoering van de Mozart-concerten 9, 12 en 14 nam ze haar toevlucht tot een moderne vleugel, waaraan ze echter het lucide kleurenpalet van een fortepiano weet te ontlokken. De aanpak van dirigent Arie van Beek en het Orchestre de Chambre d’Auvergne blinkt uit in een streven naar transparantie, hetgeen in combinatie met een slanke akoestiek de dialoog tussen solist en ensemble ten goede komt.
De Franse jazz-contrabassist Michel Benita liet zich voor zijn nieuwe release Ethics inspireren door de ‘archipelstructuur’ van de postmoderne wereld. Op deze cd geen dwingende artistieke visies of dominerende stijlen, wel een samenspraak van hoogstindividuele musici. Het resultaat: een amalgaam van zangerige bas-pizzicati, zinsbegoochelende elektronica, Japanse koto-klanken en bezwerende grooves; een zigzaggend eilandhoppen in de archipel van muzikale stijlen.

  • cover
  • cover
Terug naar het overzicht