Terug naar het overzicht
cover
Various Origins
€ 11,99 € 23,99 Bestellen
Toevoegen aan winkelmandje Bestellen

Various

Origins

0028948531929

Componist Various
Titel Origins
Artiest Lucie Horsch / Fuse
Artikel nr. 002894853192
EAN Code 0028948531929
Aantal CD's 1
Label Decca
Releasedatum 2022-09-23
# Titel & Artiest Tijd
1 Ornithology (Arr. Horsting for Recorder and Ensemble) — Lucie Horsch 002:51
2 Libertango (Arr. Knigge for Recorder and Ensemble) — Lucie Horsch 003:02
3 Farewell to Stromness (Arr. Knigge for Recorder and Ensemble) — Lucie Horsch 003:35
4 Simple Gifts (Arr. Knigge Recorder and Ensemble) — Lucie Horsch 002:47
5 Fuga y Misterio (Arr. Prooijen for Recorder and Ensemble) — Lucie Horsch 003:52
6 I. Stick Dance (Allegro moderato) (Arr. Horsch for Recorder and Cimbalom) — Lucie Horsch 001:15
7 II. Sash Dance (Allegro) (Arr. Horsch for Recorder and Cimbalom) — Lucie Horsch 000:35
8 III. In One Spot (Andante) (Arr. Horsch for Recorder and Cimbalom) — Lucie Horsch 001:12
9 IV. Dance from Bucsum (Moderato) (Arr. Horsch for Recorder and Cimbalom) — Lucie Horsch 001:00
10 V. Romanian Polka (Allegro) - VI. Fast Dance (Allegro) (Arr. Horsch for Recorder and Cimbalom) — Lucie Horsch 001:27
11 Original Version — Lucie Horsch 003:25
12 No. 1, Sempre piano e molto tranquillo (Arr. Horsch for Solo Recorder) — Lucie Horsch 001:49
13 Chanson Russe (Arr. Knigge for Recorder and Ensemble) — Lucie Horsch 002:15
14 No. 3 (Arr. Horsch for Solo Recorder) — Lucie Horsch 001:29
15 Café 1930 (Arr. Horsch for Recorder and Guitar) — Lucie Horsch 006:13
16 Pasona Kolo (Arr. Knigge for Recorder and Ensemble) — Lucie Horsch 002:56
17 III. The Actor with the Monkey — Lucie Horsch 004:34
18 Arr. for Recorder and Cimbalom — Lucie Horsch 003:17
19 Original Version — Lucie Horsch 001:38
20 Londonderry Air (Danny Boy) (Arr. Knigge for Recorder and Ensemble) — Lucie Horsch 002:37
21 Tilibo — Lucie Horsch 002:22
22 Nyami — Lucie Horsch 002:47
23 El Diablo Suelto (Arr. Prooijen for Recorder and Guitar) — Lucie Horsch 002:23
24 Tico Tico (Arr. Horsting for Recorder and Ensemble) — Lucie Horsch 003:15

‘Tegelijkertijd modern en tijdloos’, noemde Classic.nl de cd Origins van Lucie Horsch. Het wonderlijke amalgaam van jazz, volksmuziek, op volksmuziek gebaseerde twintigste-eeuwse klassiekers, Argentijnse tango en Venezolaanse joropo is vooral een pleidooi voor de blokfluit. Origins zou daarom verplichte kost moeten zijn voor iedereen met een blokfluittrauma. Horsch speelt, gesteund door onder andere Fuse, LUDWIG, Carel Kraayenhof en Sean Shibe werkelijk alles en alles even overtuigend. ‘Een origineel concept, sprankelend uitgevoerd’, oordeelde Gramophone.

Aangenaam Klassiek 2023


Nu Lucie Horsch niet meer als wonderkind op de blokfluit haar luisteraars vertedert en verrast, maar als 23-jarige de ene na de andere cd uitbrengt en belangrijke prijzen wint, is het kind een volwassen vrouw geworden maar is het wonder van haar speelse virtuositeit gebleven. Op het album Origins gaat ze op zoek naar de oorsprong van verschillende genres: de volksmuziek. Het programma is een reis om de wereld in 24 tracks met arrangementen van Bartóks Roemeense en Hongaarse volksdansen tot Piazzolla’s tango’s en andere Zuid-Amerikaanse zwoelheid, van Stravinsky’s Russische wortels tot het Schotland van Peter Maxwell Davies, van Isang Yun tot Claude Debussy, van stokoude traditionals tot de jazz van Charlie Parker. Daarbij omringt Lucie Horsch zich met gerenommeerde musici, veelal specialisten op hun gebied, zoals Carel Kraayenhof op bandoneon, Dani Luca op cimbalom, de Schotse gitarist Sean Shibe en het ensemble Fuse, dat het overschrijden van genregrenzen als handelsmerk heeft. Cross-over kan net als culinaire fusion cooking leiden tot een laffe portie kraak noch smaak, maar bij Lucie Horsch en haar muziekvrienden spat het speelplezier ervan af, zo aanstekelijk dat zelfs de meest sceptische luisteraar zich wel gewonnen moet geven.

Eddie Vetter (Klassieke Zaken 4-2022)

PODIUM

TivoliVredenburg als een tweede huis
Multitalent Lucie Horsch is dit seizoen artist in residence in TivoliVredenburg. Ze mocht zelf bedenken wat ze met wie wilde spelen. Het resultaat? Vijf avontuurlijke concerten waarin Lucie niet alleen schittert als blokfluitist, maar ook als pianist en zangeres.

“TivoliVredenburg voelt nu al als een tweede thuis voor me”, vertelt de internationaal bejubelde Lucie Horsch. “Ik heb er in bijna elke zaal al eens opgetreden. Het is een plek met een eigen persoonlijkheid, waar alles mogelijk is. Geweldig dat ik daar artist in residence mag zijn! Het team van TivoliVredenburg heeft mij uitgedaagd en gestimuleerd om vooral een persoonlijk en gevarieerd programma samen te stellen. Mijn wensenlijstje was best groot en in de loop van het proces is er nog veel veranderd, maar ik ben ontzettend blij met de vijf concerten die nu gepland staan.”

Lucie opent haar residency op 11 oktober met een wervelende clubavond in Cloud 9, samen met het ensemble Fuse. Volksmuziek en jazzstandards worden afgewisseld met muziek van Bartók en Piazzolla. “Cloud 9 is niet zo groot. Omdat de kaarten al zo snel uitverkocht waren, gaan we het programma gewoon twee keer spelen, dan kunnen er nog meer mensen naar toe!” Het tweede concert is op 21 januari in de Hertz-zaal, een programma waarin Lucie samen met bariton en pianist Thomas Oliemans zowel gaat zingen als pianospelen. “Dat klinkt misschien een beetje als een circusact, maar dat is het absoluut niet. Het feit dat wij allebei zingen en pianospelen is bijzaak, het gaat echt om de muziek. We brengen een mix van Franse en Duitse liederen, die we afwisselen met werken van Fauré en Schubert voor piano vierhandig. Geweldig spannend om dit samen met Thomas te kunnen doen.” Tijdens het derde concert, op 29 februari in de Hertz, voert ze met Ton Koopman een traditioneel barokprogramma voor blokfluit en toetsen uit. “Ik vind het heel bijzonder om samen te spelen met iemand die aan de basis staat van de historische uitvoeringspraktijk in Nederland. We hebben slechts één keer eerder als duo opgetreden, en dat was geweldig. Hij is zo’n energieke en spontane speler, ik voel me vereerd dat hij bereid was om in mijn residency te komen spelen.”

Ten slotte vinden er ook nog twee bijzondere concerten plaats in de Grote Zaal: op 5 april met LUDWIG en het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor en op 23 mei met het Orkest van de Achttiende Eeuw. “Met LUDWIG en het koor waarin ik als kind zelf ook in heb gezongen, brengen we een programma waarin sterke vrouwen een belangrijke rol spelen. Met beide gezelschappen heb ik regelmatig opgetreden, zij hebben veel kansen voor mij gecreëerd, zij horen echt thuis in mijn residency. Ook met het Orkest van de Achttiende Eeuw heb ik al eerder samengewerkt. In dit programma speel ik trouwens niet alleen blofluit, onder andere een arrangement van Frans Brüggen, maar ik ga ook zingen. Voor mij is de blokfluit heel nauw verbonden met de menselijke stem en ik zie ernaar uit om dat over te brengen op het publiek.”

Noortje Zanen (Klassieke Zaken 3-4-2023)

  • cover
Terug naar het overzicht